40.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Στόχος ο έλεγχος και η καταγραφή των αγωγών!

Νέα

Το ποσό των 40.000 ευρώ έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να διατεθεί στον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να τοποθετηθεί σύστημα ελέγχου των δεκατεσσάρων αγωγών που καταλήγουν στη Λίμνη.
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Φορέα κ. Φίλιππας Φίλιος στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε για την Γιορτή Πουλιών.
Ο κ. Φίλιος στάθηκε στην συνεργασία που έχει με τον νέο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ αλλά και τον αντιδήμαρχο κ. Βλέτσα για την λίμνη.
Η συγκεκριμένη δράση είναι στοχευμένη και θα αφορά στον έλεγχο, την καταγραφή και την υπόδειξη πιθανών λύσεων αναφορικά με τις εκροές των αγωγών.
«Αυτό είναι σημαντικό για την λίμνη καθώς θα πρέπει να έχουμε εικόνα τι καταλήγει μέσα στη λίμνη από τους αγωγούς, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουμε,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιος.
Στο μεταξύ, προχωρούν και τα σχέδια που έχουν να κάνουν με την συνεργασία με την ΜΟΔ ώστε να επιτύχουν την ένταξη σε προγράμματα για συγκεκριμένες δράσεις στη λίμνη Παμβώτιδα. «Προχωράμε και νομίζω ότι σε σύντομο διάστημα θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», αναφέρει χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν από πλευράς του Υπουργείου «υπάρχουν καθυστερήσεις από το Υπουργείο για τα προγράμματα».
Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του ελέγχου που είχαν θέσει και υπόψη της Εισαγγελίας , ο κ. Φίλιος ανέφερε ότι «δεν είναι ελεγκτικός ο ρόλος» του Φορέα, καλώντας στην ουσία τους φορείς που έχουν τέτοια αρμοδιότητα να προχωρήσουν σε ελέγχους σε εγκαταστάσεις που μπορεί να είναι υπεύθυνες.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ