3 παραβάσεις για αλκοόλ από οδηγούς στην Ήπειρο

Νέα

Συνεχίζονται από την Τροχαία οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Το τριήμερο από Παρασκευή 7 Αυγούστου έως την Κυριακή 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 10.703 έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις, ως εξής: 50 στην Αττική,  46 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στην Κρήτη, 40 στην Πελοπόννησο, 25 στη Θεσσαλία, 22 στη Δυτική Ελλάδα, 21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 17 στη Θεσσαλονίκη, 15 στα Ιόνια Νησιά,  13 στο Νότιο Αιγαίο, 10 στο Βόρειο Αιγαίο, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 3 στην Ήπειρο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το (2,92%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους 312 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν 29 άτομα.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στον πίνακα.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.