2ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Σε αναβρασμό μετά την επίθεση από εξωσχολικούς

Νέα

Η επιστροφή από το τριήμερο δεν ήταν ιδιαίτερα ομαλή για το 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων, καθώς την Τρίτη δύο εξωσχολικοί προκάλεσαν βίαιο επεισόδιο με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να μεταφερθούν δύο μαθητές του σχολείου στο νοσοκομείου.
Οι δύο εξωσχολικοί ήταν πρώην αλλοδαποί μαθητές των τμημάτων ένταξης, οι οποίοι το προηγούμενο έτος, λόγω προβληματικής συμπεριφοράς, είχαν απομακρυνθεί από το σχολείο.
Τα δύο αυτά παιδιά εισέβαλαν, πηδώντας τα κάγκελα της αυλής στο χώρο του σχολείου, το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών και συνεπλάκησαν με δύο μαθητές, με άλλους να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Το αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν οι δύο μαθητές του σχολείου που δέχτηκαν την επίθεση, να διακομιστούν στο νοσοκομείο, με θλαστικά τραύματα, όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γονείς του ενός υπέβαλαν μήνυση σε βάρος των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι και προσήχθησαν στην Αστυνομία.
Χθες Τετάρτη μαθητές γονείς έμειναν έξω από το σχολείο ενώ αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συναντήθηκε με τη διεύθυνση του σχολείου και καθηγητές. Παρόντες ήταν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Ελπίδα Γκανιάτσα, τόνισε πως αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να ληφθούν μέτρα εντός της σχολικής κοινότητας, ώστε να διαφυλάσσεται η σωματική ακεραιότητα του συνόλου των μαθητών.
«Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν μεμονωμένο, χωρίς καμία άλλη διάσταση πέραν αυτής που πραγματικά έχει. Όμως, αυτό που επιζητούμε, είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών του σχολείου στους χώρους του σχολείου και γι’ αυτό υπήρξε και η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον», ανέφερε η κα Γκανιάτσα.
Στο χώρο του σχολείου βρέθηκαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για την προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς επίσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενώ ζητήθηκε να υπάρχει στο μέτρο του δυνατού, ένας έλεγχος της περιμέτρου του σχολικού συγκροτήματος, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσέγγιση των ίδιων εξωσχολικών στο σχολείο.
Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη του συμβουλίου του σχολείου, με τη συμμετοχή της διεύθυνσης, των καθηγητών, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων, στην οποία συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ σχετικές συστάσεις δόθηκαν και προς το σύνολο των μαθητών στη συνέχεια από τη διεύθυνση του σχολείου.