ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – Τα παιδιά μαθαίνουν για την Ελλάδα στις καλοκαιρινές δημιουργικές δράσεις

Εκδηλώσεις

Η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι τους μικρούς της φίλους να συμμετάσχουν στις καλοκαιρινές της δράσεις με θέμα ένα καλοκαιρινό ταξίδι σε περιοχές της Ελλάδας, όπου θα γνωρίσουν την ιστορία τους, τον τοπικό πολιτισμό τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Λαϊκοί μύθοι, θρύλοι, παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα πέντε γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και συγκεκριμένα τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Μέσα σε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό περιβάλλον, με πολλά παιχνίδια, δραστηριότητες, κατασκευές, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα θα μεταφερθούν σε αυτές τις περιοχές, γνωρίζοντάς τες καλύτερα, θα μάθουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που τις καθιστούν σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συνέχειας.
Οι καλοκαιρινές δράσεις θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από 24 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου.
Απαραίτητη η προεγγραφή των παιδιών στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2651 0 72863 και 2651 0 83446.
Οι καλοκαιρινές δράσεις απευθύνονται σε παιδιά που θα είναι μαθητές της Α’ Δημοτικού από το Σεπτέμβριο του 2019, έως παιδιά που θα είναι μαθητές της Δ’ Δημοτικού το Σεπτέμβριο του 2019.
Αριθμός περιορισμένος. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού συμμετοχών, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:30 μ.μ., στα γραφεία της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
Αιτήσεις έως και Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 (ώρα 12:00).