ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΓΟΡΟΤΕΧΝΙΑΣ – Συντήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον

Εκδηλώσεις

Μια σημαντική εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΕΑΤΤΕ) σε συνεργασία µε το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Ο λόγος για την ενημερωτική Ημερίδα µε τίτλο «Συντήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον» για την οποία μίλησε προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Σουέρεφ.
Ο κ. Σουέφερ αναφέρθηκε στην εκδήλωση που είναι συνέχεια δυο επιτυχημένων εκδηλώσεων που έγιναν στην Αθήνα.
«Στόχος της νέας ημερίδας είναι να επικοινωνήσει τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία του Συντηρητή, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος κατά την εφαρμογή επεμβάσεων συντήρησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σουέρεφ.
Η προϊσταμένη του Εργαστηρίου κα. Αγνή Ευθυμιοπούλου αναφέρθηκε επίσης στην σημασία αυτής της πρωτοβουλίας μετά από τις δυο ημερίδες που έχουν διοργανωθεί από τον ΣΣΑΕΤΤΕ το 2014 και το 2018. «Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συνδράμουν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και σχετικά επιστημονικά πεδία όπως συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, χημικοί, ειδικοί ιατροί αλλά και άλλοι επιστήμονες με στόχο να παρουσιάσουν παραδείγματα και προβληματισμούς που συναντώνται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της Ελλάδος» τόνισε χαρακτηριστικά.