ΕΞΑΥΔΑ – Κλείνει το αφιέρωμα με τη «Λεωφόρο της δύσεως»

Εκδηλώσεις

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές με το αφιέρωμα στο Φίλμ Νουάρ. Έκτη και τελευταία ταινία του αφιερώματος που θα προβληθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα είναι «Η λεωφόρος της δύσεως» (Sunset boulevard) του Μπίλι Γουάιλντερ ενώ ακολουθεί αφιέρωμα στον Ανεξάρτητο Αμερικάνικο κινηματογράφο. Η προβολές θα γίνουν στις 8.15 το βράδυ στην Κουντουριώτη 31 με 2 ευρώ οικονομική ενίσχυση.
Λίγα λόγια για το έργο: Η ταινία ασκεί κριτική στη βιομηχανία του κινηματογράφου και προκάλεσε αντιδράσεις στους κύκλους των μεγάλων παραγωγών του Χόλιγουντ της εποχής, ενώ σήμερα θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αμερικανικού κινηματογράφου.
Η Νόρμα (Γκλόρια Σουάνσον) είναι μια ξεπεσμένη σταρ του βωβού κινηματογράφου, που ζει με τον μπάτλερ Mαξ (Έριχ Φον Στροχάιμ), πρώην σκηνοθέτη και άνδρα της στη Sunset Boulevard (Λεωφόρο της Δύσης) γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ‘50. Η Norma, που ονειρεύεται την επιστροφή της στην οθόνη συναντά τον Τζο (Γούλιαμ Χόλντεν), έναν ασήμαντο σεναριογράφο που κυνηγημένος από τους πιστωτές του, βρίσκει καταφύγιο στην έπαυλή της υποσχόμενος να την βοηθήσει να κάνει ένα δυναμικό comeback στο σινεμά. Αμέσως αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση εξάρτησης και πάθους, που σταδιακά θα τους οδηγήσει στην καταστροφή.