Το Muay Thai από άκρη σε άκρη

Εκδηλώσεις

Δράση με σεμινάριο αγωνιστικού Μουάι Τάι καθώς και διασυλλογικούς αγώνες διοργανώνει το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου στα Γιάννενα το σωματείο Α.Σ. «Κορυφαίοι Μαχητές Ιωαννίνων» υπό την αιγίδα της Π.Ο.Μ..

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 και οι αγώνες την Κυριακή 12 Ιουνίου, με χώρο διεξαγωγής των αγώνων το 2o Λύκειο Ιωαννίνων στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου.

Το Μουάι Τάι ή στην ελληνική ορολογία, Ταϊλανδέζικη πυγμαχία είναι μαχητική πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Ταϊλάνδη. Αποτελεί το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη, ενώ ονομάζεται και τέχνη των οκτώ άκρων καθώς στις κινήσεις περιλαμβάνονται χέρια, αγκώνες, γόνατα, πόδια.

Όπως και σε όλα τα ανταγωνιστικά μαχητικά αθλήματα πλήρους επαφής, έτσι και το Μουάι Τάι δίνει μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία του σώματος, με την εκπαίδευση να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προωθήσει το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και αντοχής που απαιτείται για τον ανταγωνισμό μέσα στο ρινγκ.

Επίσης, περιλαμβάνει κλασσικές μεθόδους προπόνησης μαχητικών αθλημάτων όπως το τρέξιμο, η σκιαμαχία, το σχοινάκι, ασκήσεις αντίστασης του σωματικού βάρους, ασκήσεις με ιατρική μπάλα, ασκήσεις κοιλιακών, και σε ορισμένες περιπτώσεις ασκήσεις με βάρη. Οι μαχητές του Μουάι Τάι εστιάζουν την προπόνησή τους με τους προπονητές τους χρησιμοποιώντας, Thai pads, γάντια εστίασης, σάκους και φιλικούς αγώνες (sparring).

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ