«Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»

Εκδηλώσεις

Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς πέρσι στην Αθήνα και συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, έρχεται στα Ιωάννινα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, για μία μόνο παράσταση στις 20:15, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (Αίθουσα «Β. Πυρσινελλάς»).
Μετά το περσινό Sold Out και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε, η παράσταση «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» του Θανάση Σκρουμπέλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ και τον Λευτέρη Ελευθερίου σε έναν ρόλο που αποτελεί σταθμό στην καριέρα του, συνεχίζεται την χειμερινή σεζόν 2018 -2019 στο «Θέατρο Χώρα», για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί χειμερινη περιοδεία σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός της περιοδείας αυτής είναι τα Ιωάννινα σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.
Το έργο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία ενός μετανάστη και αποτελεί αναφορά στην Ελληνική κοινωνία και στην ξενιτιά, στις σχέσεις των λαών, στην ίδια την ζωή. Η δράση τοποθετείται στη Γερμανία τη δεκαετία του ’60, αλλά δεν ξεκινά από εκεί.
Η Ελλάδα εκείνη την εποχή είχε τις πληγές του εμφυλίου ακόμη ανοιχτές. Η οικογένεια κάποιου φυλακισμένου, εκτοπισμένου ή πρόσφυγα, δεν είχε περιθώρια προόδου ή έστω κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας. Η περίοδος αυτή ήταν το αποκορύφωμα της μετανάστευσης της ελληνικής νεολαίας στη Γερμανία, αφού χιλιάδες ήταν οι νέοι που έφευγαν με μια βαλίτσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό.
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ. Άνεργοι, φοιτητές, ομαδικά: 10 ευρώ.
Προπώληση εισιτηρίων: Στο δίκτυο του www.viva.gr & στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα).