Στα Λιθαρίτσια τα Ηπειρωτικά Κούλουμα

Εκδηλώσεις

Στα Λιθαρίτισα βρέθηκαν εκατοντάδες γιαννιώτες και επισκέπτες για τα Κούλουμα. Από τις προηγούμενες ημέρες είχαν στηθεί οι τέντες στην μέση του χώρου και τη Καθαρά Δευτέρα όλα ήταν έτοιμα για το υπαίθριο γλέντι.
Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών γεύτηκαν λαγάνα, φασολάδα, χαλβά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα ενώ το κρασί έρεε άφθονο για όλους.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καλωσόρισε τον κόσμο και μίλησε για την ανάγκη «ν’ ανταμώνουμε και να γιορτάζουμε μαζί, αλλά και να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας ο ένας προς τον άλλο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».
Όπως είπε: «Τα Γιάννενα για ένα ακόμα τριήμερο αποτελέσαν την πρώτη επιλογή για πολλούς έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες. Αποδεικνύεται στην πράξη τι θα πει εξωστρέφεια για το Δήμο Ιωαννιτών και ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική μας Αρχή έχουν καταστήσει τα Γιάννενα έναν κορυφαίο προορισμό.
Καρναβάλι Κατσικά, Τζαμάλες και Κούλουμα συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμου. Θέλουμε να κρατήσουμε τα έθιμα μας. Θέλουμε να συμμετέχει ο κόσμος. Γιατί έχει ανάγκη η κοινωνία μας αυτές τις κοινωνικές συναθροίσεις που μας ενώνουν όλους μαζί και μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο», είπε ο κ. Μπέγκας.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή σε όλους, μια ευχή που έδωσε και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου.

«Κάνουμε προσεκτικές ενέργειες για το Γιαννιώτικο Σαλόνι»

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος ρωτήθηκε για την αξιοποίηση του Γιαννιώτικου Σαλονιού που για χρόνια έχει συνδεθεί στο μυαλό των Γιαννιωτών με τέτοιες εκδηλώσεις, υποστήριξε ότι «δεν κάνουν βιαστικές κινήσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν τα σχέδια για την ανάδειξη του συγκεκριμένου πάρκου.
Παρόντες στα Λιθαρίτσια ήταν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Το πέταγμα του χαρταετού

Στο μεταξύ, ο ουρανός γέμισε από χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα.
Δεκάδες παιδάκια προσπάθησαν και κατάφεραν να πετάξουν τους χαρταετούς τους.
Τα πάρκα ήταν γεμάτα από κόσμο που απόλαυσαν την λιακάδα και έστρωσαν να στο γρασίδι να απολαύσουν τα σαρακοστιανά εδέσματα.
Ο ουρανός γέμισε από χρώματα και οι παιδικές φωνές αντηχούσαν παντού.

Πήραν το δρόμο για τα παράλια…

Την Καθαρά Δευτέρα και εξαιτίας της καλοκαιρίας πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να δοκιμάσουν θαλασσινά εδέσματα και επέλεξαν να πάνε στα κοντινά παράλια. Η Πρέβεζα είχε την τιμητική της ενώ κόσμο είχε και η Ηγουμενίτσα αλλά και τα Σύβοτα. Το πρωί η έξοδος της πόλης είχε αυξημένη κίνηση ενώ η τροχαία είχε λάβει μέτρα.