ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Εγκρίθηκε η μελέτη για το αθλητικό κέντρο από το Δημοτικό Συμβούλιο

Τοπικά

Τη μελέτη του έργου «Αναβάθμιση αθλητικού κέντρου Τ.Κ. Ζίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 317.000 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης. Ταυτόχρονα, το Σώμα για το ίδιο έργο, έδωσε το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης Ένταξης και Χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα αναβάθμισης του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου, κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου με παρεμβάσεις να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες υποδομές και ταυτόχρονα να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στην περιοχή. Πρόσφατα, κατάφερε να καλύψει ένα σημαντικό κενό ετών στις υποδομές, ηλεκτροδοτώντας τα αποδυτήρια καθώς ήταν το μοναδικό γήπεδο που δεν είχε ηλεκτροδοτηθεί μέχρι σήμερα. Επίσης, μετά από επίπονη προσπάθεια και διαρκής επικοινωνία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή του έργου «Αναβάθμιση αθλητικού κέντρου Τ.Κ. Ζίτσας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.
Το εν λόγω έργο, με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές της Τοπικής Κοινότητας Ζίτσας και της γύρω περιοχής δίνοντας τη δυνατότητα στη νεολαία και τα μέλη των αθλητικών συλλόγων να προπονούνται και να αγωνίζονται σε σύγχρονους χώρους άθλησης.

«Αυτοδιοικητική Συνεργασία»: Αρνήθηκαν να διαβάσουν δημόσια έγγραφα

Στη Δημοτική Αρχή Ζίτσας επιτίθεται με γραπτή ανακοίνωση η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» καταγγέλλοντας άρνηση για ανάγνωση δημοσίων εγγράφων.
«Η Δημοτική Παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Δήμου Ζίτσας, με λύπη της διαπιστώνει, ακόμη μια φορά, την πλήρη απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, αλλά και προαγωγής της δημοκρατίας, μέσω της συζήτησης, του διαλόγου και των συλλογικών αποφάσεων.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση της Τρίτης 12 Μαρτίου, αρνήθηκε, μετά από αίτημα της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», να αναγνώσει δημόσια έγγραφα.
Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση για την παραλαβή του έργου «Κατασκευή ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη», η παράταξη μας, ζήτησε να αναγνωστεί ενώπιoν του Σώματος, η αλληλογραφία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Υδάτων.
Το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό, καθώς η Δημοτική Αρχή, αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο: να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα έργο, που αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Την καλούμε λοιπόν, να σταματήσει την τυχοδιωκτική τακτική της και να κατανοήσει, έστω κι αργά, τη σημασία της ενημέρωσης και του δημοκρατικού διαλόγου», τονίζουν.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Όσον αφορά τις καταγγελίες του επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», η Δημοτική Αρχή αναφέρει τα εξής: «Η φράση «τυχοδιωκτική τακτική» που καταλογίζει στη Δημοτική Αρχή φαίνεται πως είναι πολύ οικεία στον κ. Γαρδίκο, καθότι ήταν τακτική που ο ίδιος ακολουθούσε στα θέματα που χειριζόταν κατά τη θητεία του ως αντιδήμαρχος. Επαναλαμβάνουμε και ελπίζουμε να το κατανοήσει εγκαίρως πως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει».