Στα ιστορικά χώματα του Καλπακίου ο αγώνας δρόμου

Εκδηλώσεις

Δεκάδες αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που είναι ο δικός τους φόρος τιμής στους ήρωες του Έπους του ’40.

Ο αγώνας τρεξίματος επιστρέφει μετά από 2 χρόνια. Δεκάδες αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα που είναι ο δικός τους φόρος τιμής στους ήρωες του Έπους του ’40. Ο αγώνας σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των ιστορικών εκδηλώσεων «Καλπάκια 2022».

Ο «Δρόμος της Νίκης» είναι αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την

ελευθερία και την πατρίδα, με τους αθλητές να διέρχονται από ιστορικούς χώρους καιδρόμους του Καλπακίου, όπως είναι το Πολεμικό Μουσείο 1940, το Ύψωμα «Μαχητής», η Σπηλιά – Στρατηγείο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου κ.α.

Ο αγώνας, εκτός από την κεντρική διαδρομή των 21χλμ, πλαισιώνεται και από μία

διαδρομή 9χλμ. ενώ φέτος προστίθεται και παιδικός αγώνας 1000μ.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να συναντηθούμε στον

«3ο Δρόμο της Νίκης» και να αποτίσουμε με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Ο αγώνας διεξάγεται σε έναν ιστορικό τόπο που συνδέεται με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας. Φέτος και μετά από απαίτηση μικρών και μεγάλων έχουμε προσθέσει μία ακόμη διαδρομή για τους μικρούς μας φίλους που εξέφρασαν την επιθυμία συμμετοχής σε αυτόν το πολύ ξεχωριστό αγώνα δρόμου» τόνισε ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 9:30

π.μ. αναφέρθηκε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Βαγγέλης Τσίμαρης.

«Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, είναι δωρεάν για όλους και φαίνεται ότι η συμμετοχή θα είναι και φέτος αυξημένη. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα και καλούμε όλους τους αθλητές να δώσουν το παρών» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι η διαδρομή των 9 χλμ κινείται στη σκιά του υψώματος του

Μαχητή ενώ ο αγώνας των 21 χλμ. περικλείει τοποθεσίες της αμυντικής γραμμής του Έπους του 40’.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι εγγραφές μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/