Σειρά ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων

Εκδηλώσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών απεύθυνε η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου.

Όπως εξήγησε το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό  Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», σήμερα Τετάρτη και ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας , μια βραδιά με το Βασίλη Γισδάκη και τους συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών.

Μαζί του οι μουσικοί:Δέσποινα Στεφανίδου, πιάνο – τραγούδι, Βασίλης Ραψανιώτης, βιολί, Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο.

Ο Βασίλης Γισδάκης είναι ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς. Υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής και συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι.

Με την αφηγηματική, παραστατική, γεμάτη ευαισθησία και ζεστασιά φωνή του και, πάνω από όλα, με την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και επιπλέον τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αύριο,  Πέμπτη 13 Ιουλίου, 21:00, στο πάρκο Λιθαρίτσια-στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων θα γίνει η συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών ενώ την Κυριακή 16 Ιουλίου, 21:00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας έχει προγραμματιστεί βραδιά Όπερας στο πλαίσιο του έτους «Μαρία Κάλλας» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

Τέλος, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Πέμπτη πάμε σινεμά», παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής». Η πρώτη ταινία θα προβληθεί αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 21:00.

Πρόκειται για την ταινία «Amore Postatomico» (2022) σε σκηνοθεσία Βιντσένζο Καϊάτσο. Πρωταγωνιστούν: Βιρτζινία Απιτσέλα, Λουντοβίκο Τζιραρντέλο, Ντάβιντε Μαρότα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ