Ψέματα και αλήθειες μέσα από την «Απουσία»

Εκδηλώσεις

Μαθητές από τα Γιάννενα ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ταινία μικρού μήκους

Με τη φιλοδοξία να κατακτήσουν και το μεγαλύτερο κοινό έφηβοι από τα Γιάννενα έκαναν τη δική τους ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Η απουσία», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Δημήτρη και μουσική του Νίκου Γράψα.
Οι δημιουργοί της ταινίας αλλά και οι συντελεστές της είναι όλοι τους μαθητές της Β’ λυκείου σε σχολεία των Ιωαννίνων που ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Θοδ. Δημήτρη και ολοκλήρωσαν με τη συμμετοχή τους μία πρωτότυπη παραγωγή, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από το τρέιλερ της ταινίας.

Η ταινία διάρκειας 40 λεπτών θα «ανέβει» στις 26 Φεβρουαρίου στο Youtube και πραγματεύεται το πώς τα όνειρα λένε για τον καθένα ξεχωριστά, ψέματα και αλήθειες.

Ο Θοδωρής Δημήτρης και η Γεωργία Ψόχιου, που πρωταγωνιστεί, μίλησαν στο ITV για την ταινία, τη διαδικασία των γυρισμάτων, αλλά και για την αγάπη τους για τον κινηματογράφο και την ηθοποιία.
Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες και τον Νίκο Γράψα στην ταινία συμμετείχαν οι Νίκος Βόσδου, Δημήτρης Φούκας, Φίλιππος Ζάψας και Ναταλία Καραπάνου.