ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Το Κάστρο των Παιδιών επιστρέφει

Εκδηλώσεις

Ο θεσμός του Πνευματικού Κέντρου, που θέτει στο επίκεντρο των δράσεών του το παιδί, μέσα από τη χαρά και δημιουργία πραγματοποιείται και φέτος για 5 ημέρες (1-5 Ιουλίου 2019).

Μια ακόμη αφορμή μέσω του πολιτισμού να πυροδοτήσει τη φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών, αξιοποιώντας το ταλέντο και δημιουργικότητα στις τέχνες.

Παιδιά της πόλης μας (από 6 έως 12 ετών) απασχολούνται δημιουργικά στο πρότυπο θερινό «σχολείο» πολιτισμού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, με τη συνεργασία του οποίου διοργανώνεται.

Περιλαμβάνει δομημένα εργαστήρια, τα οποία θα καθοδηγούν στελέχη και συνεργάτες των δομών του Πνευματικού Κέντρου, αλλά και έμπειροι εκπαιδευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: Εργαστήρι Ζωγραφικής, Θεατρικό παιχνίδι και αφηγήσεις παραμυθιών, Εργαστήρι μουσικοκινητικής και τραγουδιού, Δράσεις για το περιβάλλον με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Παιχνίδια του Κάστρου, Δράσεις χορού, Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ και Εργαστήρι διατροφής.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους κα κυκλικά επισκέπτονται όλα τα εργαστήρια.

Το Κάστρο των Παιδιών θα λειτουργεί από Δευτέρα 1 Ιουλίου έως και Παρασκευή 5 Ιουλίου, 9:30 πμ – 1 μμ.

Το Κάστρο των Παιδιών έχει δυναμικότητα 100 παιδιών και η συμμετοχή είναι απολύτως δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (9 πμ – 2μμ) στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου (Αγ. Μαρίνας 55, 1ος όροφος).