Πλήθος μουσικών εκδηλώσεων και παραστάσεων

Εκδηλώσεις

Παλιά σφαγεία και  Μουσείο Αργυροτεχνίας, είναι οι δυο χώροι που φέτος το καλοκαίρι θα λάβουν χώρα οι περισσότερες εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου 

Παλιά σφαγεία και Μουσείο Αργυροτεχνίας, είναι οι δυο χώροι που φέτος το καλοκαίρι θα λάβουν χώρα οι περισσότερες εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου  σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η πρόεδρος Ελένη Ακονίδου.

Από 20 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου θα υπάρχει πλήθος εκδηλώσεων που είναι ενταγμένες στο φεστιβάλ προς τιμή του Μωυσή Ελισάφ με το όνομα Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

Δοθείσης της ευκαιρίας η κα Ακονίδου ρωτήθηκε και για την συνάντηση που είχαν με τους ανθρώπους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση αλλά και τις συζητήσεις για μια μόνιμη συνεργασία της πόλης. Η κα. Ακονίδου κάλεσε όλους να επισκεφθούν και να περιηγηθούν στα Plasmata II ενώ υπερθεμάτισε για τα οφέλη που προκύπτουν για τους πολίτες αλλά και για την πόλη καθώς θεωρεί ότι τα Γιάννενα έχουν πολλές δυνατότητες που μπορούν να αναπτύξουν σε συνεργασία με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Αναφορικά με το πολιτιστικό καλοκαίρι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Τρίτη 20 Ιουνίου, 21:00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Τα ξεχασμένα χωριά της Ελλάδας – Ταξίδι στα χνάρια της ελληνογερμανικής ιστορίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» σε σκηνοθεσία Alex και Daniel Milz

– Την Τετάρτη 28 Ιουνίου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων έχει σειρά η περιπλάνηση στα αστέρια με οδηγό τη Σαπφώ σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου. Η Ρηνιώ Κυριαζή κρατάει το νήμα της ιστορίας μιας γυναίκας και αφηγείται τις φάσεις της ζωής της. «Σαπφώ καταστερωμένη, ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι», ο τίτλος της παράστασης.

– Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, 20:00 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα «Αν μιλούσε η σιωπή…» από τη Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου Χορού Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Ο Ιούλιος, στις 3 Ιουλίου το βράδυ,  ξεκινά με στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων με έργα μπαρόκ μουσικής από το σχήμα Musica Ficta

– Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας ΠΙΟΠ θα γίνει το αφιέρωμα των «DEANS», στο ιστορικό album των Pink Floyd «The dark side of the moon» εμπλουτισμένο και από κομμάτια σταθμούς του κορυφαίου βρετανικού συγκροτήματος. Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, 21:00, στον ίδιο χώρο ο Βασίλης Γισδάκης μαζί με τους συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών. «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης.

– Την Πέμπτη 13 Ιουλίου, 21:00, στο πάρκο Λιθαρίτσια-στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων θα γίνει η συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών ενώ την Κυριακή 16 Ιουλίου, 21:00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας έχει προγραμματιστεί βραδιά Όπερας στο πλαίσιο του έτους «Μαρία Κάλλας» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

– Τετάρτη 19 Ιουλίου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων «Στη γειτονιά των αγγέλων…». Συναυλία με την Μπέττυ Χαρλαύτη. Την Παρασκευή 21 Ιουλίου, 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» «Τα καλοκαίρια της ποίησης» Βραδιά έντεχνης μουσικής με τη Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι.

– Την Τρίτη 25 Ιουλίου, 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής» «Χρώματα κι αρώματα»… τραγουδιών που αγαπήσαμε με τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και την  Πέμπτη 27 Ιουλίου, 21:00 στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής» Μια μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα.

– Την 1η Αυγούστου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων Πανσέληνος του Αυγούστου «Cundu Luna Vini» (Όταν βγαίνει το φεγγάρι).

– Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας σειρά έχει η παράσταση  «Γέρμα-el cuerpo muerto», βασισμένη στη «Γέρμα» του Φ. Γκ. Λόρκα σε διασκευή για μια ηθοποιό και έναν μουσικό. Ερμηνεία: Ιφιγένεια Καραμήτρου, Σύνθεση – μουσικός επί σκηνής: Λίνα Ζάχαρη. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας μουσική παράσταση με τον μουσικοσυνθέτη και performer Theodore. Την Δευτέρα 28 Αυγούστου, 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας σιερά έχει ο «Ύμνος εις την ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού, Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης. Ερμηνεύει η Ιωάννα Σπανού.

– Τέλος, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, 21:00 στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου «Σαν γεμίσει το φεγγάρι…».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ