Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την άνοια

Εκδηλώσεις

Το Κέντρο Ημέρας για την άνοια και η 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης για την άνοια στο Καμπέρειο.

Στην ενημέρωση ειδικοί επιστήμονες ενημέρωσαν το κοινό για το τι μπορεί και πρέπει να κάνει ενώ απάντησαν και σε σχετικά ερωτήματα που υπήρχαν. Οι ενημερώσεις αυτές από πλευράς του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια είναι πολλαπλές καθώς αυτό που θέλουν να επιτύχουν είναι να ενημερώνουν όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων για τις δράσεις, τις λύσεις και ταυτόχρονα να καθοδηγούν μέλη οικογενειών που φροντίζουν άτομο με άνοια.

Η άνοια είναι ένα σύνδρομο που επιδρά στο σώμα, στο πνεύμα, στην ψυχή και στην οικογένεια του κάθε ατόμου με τρόπο τελείως διαφορετικό, κάνοντας απαραίτητη την παροχή προσωποκεντρικής και εξατομικευμένης θεραπείας, εξηγεί, μεταξύ άλλων, η ψυχολόγος Μαρία Κούλα από το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια.

Τι είναι το Κέντρο Ημέρας

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με Άνοια είναι χώρος απασχόλησης ατόμων με Άνοια όπου εφαρμόζονται προγράμματα ομαδικών και ατομικών παρεμβάσεων. Αυτές οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη νοητική ενδυνάμωση, τη λογοθεραπεία, την εργοθεραπεία, τις θεραπείες τέχνης, τη φυσιοθεραπεία, τη γυμναστική, κ.ά. και στοχεύουν στην κινητοποίηση των συμμετεχόντων και στη διατήρηση των δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ