Οι γυναίκες της «Ενότητας Πολιτών» τιμούν τους νεκρούς των Τεμπών

Εκδηλώσεις

Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη οδήγησε την παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα στην απόφαση να αναβάλει την εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει για την «Ημέρα της γυναίκας».

Με λευκά τριαντάφυλλα οι γυναίκες της παράταξης σεβάστηκαν  την τραγωδία που βύθισε σε πένθος τη χώρα.

Η δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μέγα, μαζί με άλλες γυναίκες – μέλη της παράταξης, μίλησε για την σημασία αυτής της ημέρας:

«…αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την εκδήλωση, συμμετέχοντας και εμείς ως παράταξη, ως γονείς, σ΄ αυτή την ανείπωτη συλλογική και κοινωνική θλίψη, ενώνοντας τη φωνή μας και την σκέψη μας, σιγοψιθυρίζοντας ένα τεράστιο γιατί», είπε.

Αναφορικά με τη σημασία της ημέρας, η κα. Μέγα είπε: «Είμαστε εδώ, οι γυναίκες της παράταξης για να αποδώσουμε φόρο τιμής σ΄ όλες τις ανώνυμες και επώνυμες  γυναίκες που από πολλά διαφορετικά μετερίζια δίνουν τη καθημερινή τους μάχης μέσα από προβλήματα , δυσκολίες, αντιξοότητες , ανεργία, βία, trafficking , πόλεμο, σεξουαλική παρενόχληση, μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία και πολλά άλλα.

Όμως φέτος εμείς οι γυναίκες με ενσυναίσθηση θρηνούμε για τα άδικα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στεκόμαστε δίπλα στις τραγικές μανάδες και τους γονιούς, τους συγγενείς, τα αδέλφια, που έχασαν τα παιδιά τους, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας, παρά τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση και η εργασία.

«Οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις, να είναι πιο ευάλωτες στη βία, στη φτώχεια, στην ανεργία. Η ισότητα των φύλων δε συνιστά πολυτέλεια, είναι πολιτικός πολιτισμός, είναι βελτίωση της Δημοκρατίας», επισήμανε η κ. Μέγα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», η οποία έχει το μεγαλύτερο αριθμό εκλεγμένων γυναικών στο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύει στις γυναίκες και στην ισότητα αποδεικνύοντάς το με πράξεις. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει με τις δράσεις, τις διαμαρτυρίες και τις θέσεις της.

«Πιστεύουμε στην ανάγκη υπερψήφισης των γυναικών υποψηφίων έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που μάς κατατάσσει  στο τέλος της λίστας!  Αυτό πρέπει να αλλάξει!  Ως παράταξη, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

Αύξηση της συμμετοχής των γυναικών, αύξηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών με ποιοτικές υπηρεσίες, αύξηση των δημοσίων υπηρεσιών φροντίδας των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, νομική αναγνώριση του όρου «Γυναικοκτονία», σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στα σχολεία» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ