ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ-«Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών είναι επίκαιρη»

Εκδηλώσεις

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού & του φασισμού συμμετείχε η Μ. Τζούφη.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού & του φασισμού στα Ιωάννινα συμμετείχε την Κυριακή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Στη δήλωσή της ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα, 9 Μαΐου, συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη νίκη των λαών ενάντια στο φασισμό – ναζισμό και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Θυμόμαστε το μαζικό και μαχητικό τρόπο που αγωνίστηκε ο ελληνικός λαός απέναντι στις δυνάμεις Κατοχής, με πρωτοπόρους το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ και τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των μεγάλων αντιφασιστικών κινημάτων.

Οι λαοί σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με την υγειονομική, την οικονομική και την περιβαλλοντική κρίση, την αναβίωση του φασισμού και του ρατσισμού, την αμφισβήτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Για το λόγο αυτό, η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών είναι επίκαιρη και σύγχρονη. Θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες και όλους μας».