«Κασσάνδρα. Σπουδή μνήμης στη βία»

Εκδηλώσεις
  • Για έξι παραστάσεις

Το Politheatro performing arts φιλοξενεί την παράσταση «Κασσάνδρα. Σπουδή μνήμης στη βία» από την ομάδα «Θέατρο των ορίων», σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Γουργούλη για έξι παραστάσεις 15,16,17/2 και 22,23,24/2 και ώρα 9.15 το βράδυ στον χώρο τέχνης του Politheatro (Δημάρχου Ιωαννίδη 4).

Λίγα λόγια για την παράσταση: Κυρία 40 με 50 ετών εσώκλειστη σε μια εκκοσμικευμένη «φυλακή» ενός μεγαλοαστικού δώματος, παρέα με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, μπήκε πολύ ευγενικά στον κόπο να μου ταχυδρομήσει για να μου πει ότι αισθάνεται ακόμη ζωντανή και ότι θα της άρεσε να της έστελνα σαν απάντηση ένα κομμάτι της δικής μου ζωής, πιστεύοντας ότι οι δυο ζωές μπορούν να συνηχούν σε κάποια βαθύτερη επικοινωνία αν και τόσο διαφορετικές. Δέχτηκα. Η απάντηση εστάλη με μια ιδιάζουσα σκηνοθετική προσέγγιση πάνω σ’ ένα ταξίδι προς το πρόσωπο, τον επαναπροσδιορισμό, τη λύτρωση, την αποκάλυψη της συστηματικής κεκαλυμμένης βίας, με όχημα, μια εναπομένουσα παραγκωνισμένη πια «θέα» : τη μνήμη.

Ταυτότητα παράστασης: Διασκευή-Σκηνοθεσία: Bασίλης Γουργούλης. Ερμηνεία: Zήση Σοφία. Μουσική σύνθεση: Γιάννης Γαλλίτης. Επιμέλεια κίνησης: Λάουρα Τσιάτη. Κοστούμι: Mαριαλένα Ζωγάκη.

Γενική είσοδος 10 ευρώ & 5 ευρώ για μαθητές/φοιτητές/κατόχους κάρτας ανεργίας.

Πληροφορίες/κρατήσεις: 2651022995/6955416236, email: [email protected]