Πρωινά Νέα
No Result
View All Result
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
Επικοινωνία
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
No Result
View All Result
Πρωινά Νέα
No Result
View All Result
Home Εκδηλώσεις

«Και όλα τα αλλάζει το φεγγάρι» για οκτώ ημέρες

4 έτη ago
Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτά
«Και όλα τα αλλάζει το φεγγάρι» για οκτώ ημέρες

Ένα μουσικό φεστιβάλ με τίτλο «Και όλα τα αλλάζει το φεγγάρι» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών από 17 έως 25 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Τιμήθηκε η μνήμη του Λορένζου Μαβίλη

Ημερίδα για τους μελισσοκομικούς χειρισμούς και τις ασθένειες

Αποκαλυπτήρια προτομών στο κτίριο του Στρατηγείου

Οκτώ μέρες γεμάτες με μουσική από όλο τον κόσμο, κάτω από το φως του φεγγαριού, στους φιλόξενους αύλειους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 

*Σάββατο 17 Ιουλίου, 21:30

-Κάποτε στη Λιλιπούπολη

Μια βραδιά με δημιουργίες των Νίκου Κυπουργού, Δημήτρη Μαραγκοπούλου, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Χριστοδούλου και Μαριανίνας Κριεζή. Μια βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια, τα παιχνίδια, τα παιδικά μας χρόνια, την τρυφερότητα, την αλήθεια.

Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Στο πιάνο συνοδεύει η Πηνελόπη Λιαροστάθη. Διεύθυνση: Κωνσταντίνα Μήλια

Μαθητική Νεανική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων NTO ΡΕ ΜΙ Ενορχήστρωση – Διεύθυνση: Γεράσιμος Λώλης.

Guest star η Ελένη Βουγιουκλή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

*Κυριακή 18 Ιουλίου, 21:30

-Προβολή της ταινίας Terra ferma (Στη στεριά) σε σκηνοθεσία Εμανουέλε Κριαλέζε (2011, διάρκεια 98′):

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού νησιού της Σικελίας, της Λαμπεδούσα, που κατοικείται κυρίως από ψαράδες και που μοιάζει ανέγγιχτο από τον τουρισμό. Οι κάτοικοί του έχουν μόλις αρχίσει να αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι τουρίστες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση τους κι έχουν αρχίσει να αλλάζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους λιγοστούς επισκέπτες.

Την ίδια στιγμή όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό κύμα επισκεπτών: τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές του νησιού και τους οποίους ο νόμος της Ιταλίας ορίζει ως ανεπιθύμητους. Ένας νόμος που έρχεται σε αντίθεση με αυτόν της θάλασσας, ο οποίος απαιτεί να προσφέρεις βοήθεια σε όποιον την χρειάζεται.

Σε αυτό το σκηνικό, το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας οικογενείας ηλικιωμένων ψαράδων, μιας νεαρής γυναίκας, που αναζητά μια καλύτερη ζωή, κι ενός άντρα, που ψάχνει την ηθική του πυξίδα. Όλοι τους, σε μια δεδομένη στιγμή, θα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, που θα αλλάξουν την ίδια τους τη ζωή.

Ο σκηνοθέτης Εμανουέλε Κριαλέζε αναφέρει σχετικά:

«Επέστρεψα στη Λαμπεδούσα το καλοκαίρι του 2009 κι αυτό που συνάντησα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από το νησί που θυμόμουν. Ο βράχος μου, χαμένος στη θάλασσα, ήταν τώρα ένα σύνορο. Μισοβυθισμένα κουφάρια πλοίων, που περίμεναν να σβηστούν από τα νερά, σκάφη περιπολίας του λιμενικού με αυτόματα όπλα και κανόνια, απόγνωση και μπερδεμένα συναισθήματα. Έμεινα στο νησί και περίμενα. Κάποια στιγμή, μετά από 21 μέρες στη θάλασσα, μια βάρκα έφτασε στις ακτές. Από τους εβδομήντα επιβάτες, θαμμένοι κάτω από τα πτώματα όσων δεν τα είχαν καταφέρει, πέντε μόνο είχαν επιζήσει. Ανάμεσα τους μια γυναίκα. Πήγα να την βρω. Χαμογελούσε. Ήταν χαρούμενη που είχε γεννηθεί ξανά. Για χρόνια έβλεπα φωτογραφίες ανθρώπων που κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί στις ακτές μας. Ο τύπος χρησιμοποιεί γι αυτούς λέξεις όπως «παράνομοι», «ανθρώπινο τσουνάμι», «λαθρομετανάστες». Βλέποντας αυτή τη γυναίκα, όλες αυτές οι λέξεις έμοιαζαν κενές. Δεν μπορούσαν να την περιγράψουν. Αυτή η γυναίκα είχε την όψη των ανθρώπων που αποφασίζουν να ρισκάρουν τη ζωή τους για να αλλάξουν την ιστορία τους. Διέσχισε τη θάλασσα, έζησε τη δική της Οδύσσεια, έκανε ένα ταξίδι που την εξέλιξε. Όσο υπάρχει ζωή στη γη, οι άνθρωποι θα προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες του βίου τους. Πως μπορείς να τους αρνηθείς αυτό το δικαίωμα;».

Η ταινία θα προβληθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

*Δευτέρα 19 Ιουλίου, 21:30

-Ηλίας Λιούγκος «μετά τη βροχή…»

Μαζί σου στο πιάνο και το τραγούδι η Δέσποινα Στεφανίδου.

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Ηλίας Λιούγκος μας ξεναγεί με ένα μοναδικό τρόπο στο δικό του ελληνικό μουσικό τοπίο και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με το ελπιδοφόρο και ποιητικό τίτλο «μετά τη βροχή…». Τα τραγούδια του Ηλία Λιούγκου, του Μάνου Χατζιδάκι, του Νίκου Ξυδάκη, του Ορφέα Περίδη, του Μίκη Θεοδωράκη, κ.ά. συναντούν τις μελωδίες και τα αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και των ηπειρώτικων ρυθμών συνθέτοντας ένα πρόγραμμα βάλσαμο στις αισθήσεις και στο βαθύ αίσθημα του κοινού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

*Τρίτη 20 Ιουλίου, 21:30

Αντάμα… Ειρήνη Δερέμπεη – Κάρολος Κουκλάκης – Γιώργος Κοντογιάννης

Το θιαμπόλι και το μπουλγαρί σμίγουν σε δρόμους παλιούς, σκύβουνε στην παράδοση της Κρήτης κι ύστερα, με το βλέμμα πάντα εκεί, συνταιριάζουν το παλιό με το καινούργιο κι αφηγούνται με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα πάθη και τους πόθους.

Παίζουν:

Ειρήνη Δερέμπεη: τραγούδι – θιαμπόλι – καβάλ

Κάρολος Κουκλάκης: τραγούδι – μπουλγαρί

Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα – κρουστά

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

*Τετάρτη 21 Ιουλίου, 21:30

-Hairetis Harper

H δεξιοτέχνης αρπίστρια Μαρία-Κριστίνα Χάρπερ και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης, γνωστός από τη συνεργασία του με το Γιάννη Αγγελάκα, δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο, που συνδυάζει τη μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του ΠΙΟΠ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

*Πέμπτη 22 Ιουλίου, 21:30

-Ρωμανιώτικα και Σεφαραδίτικα τραγούδια. Ελληνοεβραϊκή Μουσική Παράδοση

Συμμετέχουν:

ΣόλυΙωχανά, τραγούδι – Μάρκος Μπατίνος, τραγούδι – Θοδωρής Λυκουρόπουλος, βιολί – Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο – Ευγένιος Μπράτουσκα, κοντραμπάσο – ΣόληςΜπαρκή, κρουστά – Σάκης Νεγρίν, κιθάρα, ενορχήστρωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

*Παρασκευή 23 Ιουλίου, 21:30

-Χορδές εν αντιθέσει. Μουσική βραδιά με το Δημήτρη Υφαντή.

Δύο μουσικά όργανα φαινομενικά αντίθετα, το πιάνο και το λαούτο, έρχονται και ανταμώνουν πάνω στα τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και άλλων μεγάλων δημιουργών. Ο κόσμος της κλασικής και της παραδοσιακής μουσικής εναλλάσσεται με αισθητική και σεβασμό στους μεγάλους δημιουργούς και στην παράδοση. Αγαπημένα λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά τραγούδια ξετυλίγονται πάνω στις χορδές αυτών των «αντίθετων φίλων», πιάνο / λαούτο, τα οποία θα ερμηνεύσει με τον ιδιαίτερο τρόπο του ο Δημήτρης Υφαντής και η Χορωδία του Ωδείου Νέες τέχνες – Ars Nova.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

*Σάββατο 24 Ιουλίου, 21:30

-Θερινή Ραψωδία

Συμμετέχουν: Γεωργία Αναστάση, πιάνο. Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο, σαξόφωνο, ενορχήστρωση. Ειρήνη Δόβα, Αχιλλέας Φρέστας, φωνή. Κείμενα για το φεγγάρι διαβάζουν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και η Μαρία Στρατσάνη, δρ. Φιλοσοφίας και τέως Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

*Κυριακή 25 Ιουλίου, 21:00

-Πρελούδιο στον έρωτα. Συναυλία με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Για τις εκδηλώσεις στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ απαιτείται κράτηση στο τηλ. 26510 64065 καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης.

 

Tags: ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΠΚΔΙ
ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Τιμήθηκε η μνήμη του Λορένζου Μαβίλη
Εκδηλώσεις

Τιμήθηκε η μνήμη του Λορένζου Μαβίλη

3 ημέρες ago
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Ξεκινά η καταγραφή των κυψελών διαχείμανσης
Εκδηλώσεις

Ημερίδα για τους μελισσοκομικούς χειρισμούς και τις ασθένειες

1 εβδομάδα ago
Αποκαλυπτήρια προτομών στο κτίριο του Στρατηγείου
Εκδηλώσεις

Αποκαλυπτήρια προτομών στο κτίριο του Στρατηγείου

2 εβδομάδες ago
Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου η «Άπειρη Γη»
Εκδηλώσεις

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου η «Άπειρη Γη»

2 εβδομάδες ago
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ -Εκδηλώσεις για τους Ήρωες του 1940 στη Θεσπρωτία
Εκδηλώσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ -Εκδηλώσεις για τους Ήρωες του 1940 στη Θεσπρωτία

2 εβδομάδες ago
 «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα,  σε πόλεις της Ελλάδας»
Εκδηλώσεις

 «Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα, σε πόλεις της Ελλάδας»

2 εβδομάδες ago
Next Post
Στη διάθεση του κοινού δύο σύγχρονα αθλητικά τραπέζια

Στη διάθεση του κοινού δύο σύγχρονα αθλητικά τραπέζια

ΔΕΥΑΙ: Μονόδρομος η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων

ΔΕΥΑΙ: Μονόδρομος η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων

Τελευταία νέα

  • Συνολικά 433.229 ζώα έχουν θανατωθεί από τον Αύγουστο του 2024
  • Προσοχή στα λαμπάκια και τα τζάκια
  • Το επίδομα θέρμανσης «ζεσταίνει» καταναλωτές και αγορά
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη σύνδεση φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής
  • ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ -«Πράσινο φως» για έργα συντήρησης
  • Παρεμβάσεις – ανάσα σε “Χατζηκώστα” και Φιλιάτες
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ -Νέες δράσεις και μπλόκα στο Καλπάκι

Ενότητες

  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Νέα
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Τοπικά

Αρχείο

No Result
View All Result

© 2019-2024 Αλφαστάρ Κατασκευή Ιστοσελίδων Ιωάννινα - Εφημερίδα Πρωινά Νέα.                                                              Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375

No Result
View All Result
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης

© 2019-2024 Αλφαστάρ Κατασκευή Ιστοσελίδων Ιωάννινα - Εφημερίδα Πρωινά Νέα.                                                              Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.