ITS KALE FESTIVAL – Πρεμιέρα στις 10 Ιουλίου

Εκδηλώσεις

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου Ιωαννίνων με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος του Its Kale Festival Ιωάννινα 2019.

Στην συνέντευξη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος και ο προϊστάμενος της Εφορείας Ιωαννίνων, κ. Κώνσταντίνος Σουέρεφ.

Εκτός από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει συναυλίες από γνωστούς ερμηνευτές και μουσικά σύνολα, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ότι το σύνολο των εκδηλώσεων, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στα οικονομικά δεδομένα του δήμου άλλωστε αναφέρθηκε ο Θ. Μπέγκας στην αρχή της τοποθέτησής του, με την καλή τους κατάσταση να βοηθά στην κατεύθυνση της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

«Οι δύο φεστιβαλικές μας διοργανώσεις, του Ιτς Καλέ και του Αρχαίου Δράματος καθιερώνουν τα Γιάννενα πανελληνίως κι όλα αυτά με τη συμβολή του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ, τους προέδρους των οποίων και ευχαριστώ.

Είμαι σίγουρος ότι φέτος, με τα περσινά προβλήματα να έχουν ξεπεραστεί, το Φεστιβάλ του Ιτς Καλέ θα είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και ελπίζω η επόμενη Δημοτική Αρχή να το διατηρήσει και να το αναπτύξει», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Βασικός άξονας του Φεστιβάλ, όπως ανέφερε ο Κ. Γκόγκος, είναι η προβολή σημαντικών μορφών της μουσικής και δημιουργών της.

Στη συνεργασία με το δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Κ. Σουέρεφ, για τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού θεσμού. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή χώροι του υπουργείου Πολιτισμού και ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων , να μετατραπούν και φέτος σε χώρους συνάντησης και χαράς των πολιτών. Γιατί όλοι οι χώροι εκτός από την ιστορία τους, μεταφέρουν και μνήμες και βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με τους πολίτες.

Όπως οι άνθρωποι στη διαδρομή της ιστορίας διαμορφώνουν τα κτήρια και τους χώρους, έτσι και αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν τις διαδρομές των ανθρώπων», ολοκλήρωσε ο κ. Σουέρεφ.

 

Το πρόγραμμα

Φέτος όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 9 μμ.

Το Its Kale Festival, ξεκινά στις 10 Ιουλίου με την Συμφωνική Ορχήστρα που συμπράττει με κορυφαίους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και τον Σπύρο Κλείσσα και την Χορωδία Δωματίου Κοζάνης για να αποδώσουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, Άξιον Εστί σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Αφηγητής ο Βασίλης Σιάφης.

Στις 12 Ιουλίου η Φιλαρμονική έχει ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Rock Legends». Μια μουσική διαδρομή με διασκευές των καλύτερων τραγουδιών ιστορικών συγκροτημάτων της Rock μουσικής.

Στις 14 Ιουλίου το Its Kale Festival φιλοξενεί την performance ΗΧΟ δράσεις έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή τα 50 χρόνια του Νίκου Τουλιάτου στην τέχνη και τον πολιτισμό

Την Τρίτη 16 Ιουλίου ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, μαζί με την μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη και το βαρύτονο Χάρη Ανδριανό μοιράζονται Αγάπης Λόγια, σε ένα μελωδικό ταξίδι, κάτω από φεγγάρι.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, που έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, μαζί με ένα δυναμικό σχήμα μουσικών, με επικεφαλής τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια μουσική διαδρομή στα μονοπάτια του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια συναυλία του Δημήτρη Υφαντή με την Αγγελική Τουμπανάκη.