Η καθημερινή ζωή στα Γιάννενα μέσα από φωτογραφίες

Εκδηλώσεις

Την πρώτη ατομική του φωτογραφική έκθεση στην οποία παρουσιάζει εικόνες από την «μικρή μας πόλη» τα οποία αφήνουν ανεξίτηλα ίχνη είτε από τις ανθρώπινες μορφές, είτε από το φυσικό περιβάλλον και τις τοποθεσίες, παρουσιάζει στο Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, ο Θεόφιλος – Γεώργιος Πέτσιος.
Στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή στα Γιάννενα, τις βόλτες των κατοίκων, την προπόνηση των κωπηλατών, στα οποία κυριαρχεί η ομορφιά της πόλης με την Παμβώτιδα να πρωταγωνιστεί σε πολλές από τις φωτογραφίες του.
Ο νέος φωτογράφος, φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών – Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακαλύπτει νέες οπτικές γωνίες, αναζητά απόψεις γνωστών αξιοθέατων και επιχειρεί να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στα φωτογραφικά του πλάνα.
Η ιστορία και η παράδοση της πόλης περνούν μέσα από το φωτογραφικό του φακό και επανασυστήνονται μέσω των σύγχρονων εκφραστικών μέσων.
Ο Θεόφιλος – Γεώργιος Πέτσιος χαρακτηρίζει πηγή έμπνευσης για τον ίδιο τον «δρόμο» γι’ αυτό και αποφάσισε να προσπαθήσει να προβάλλει κάποιες από τις ιστορίες του μέσα από το φωτογραφικό φακό.
Ο Θεόφιλος – Γεώργιος Πέτσιος έχει λάβει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και το 2017 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον τομέα της φωτογραφίας στον 1ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μαθητικό Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό διαγωνισμό υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Ουνέσκο.