Ένα τριήμερο γεμάτο ροκ

Εκδηλώσεις

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου μουσικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες τα Ιωάννινα, με κορυφαία ροκ συγκροτήματα αλλά και τοπικούς καλλιτέχνες να εμφανίζονται στο πλαίσιο του 5ου Castle Rock Festival από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου 2021. 

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του φεστιβάλ αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία και τη διοργάνωση, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που ορίζει η πανδημία, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Γ. Γάκη ιδιαίτερα, αλλά και τους χορηγούς που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε αρχικά στις επιτυχημένες εκδηλώσεις του καλοκαιρού, με αυτές για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στη συνέχεια με το 1ο Μουσικό Φεστιβάλ του Ιουλίου. 

«Μαζί με τον επί σειρά ετών πολύτιμο συνεργάτη μας, τον Γιώργο Γάκη, που προσφέρει πολλά στα μουσικά δρώμενα της πόλης και μάλιστα αφιλοκερδώς, με επιμέλεια, υπομονή, επιμονή και πάθος, αναβιώνουμε το 5ο Castle Rock Festival μετά από 10 χρόνια, η διεξαγωγή του οποίου θα γίνει τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα». 

Ο κ. Ελισάφ, ευχαρίστησε τους συντελεστές των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τις δομές του Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς των εκδηλώσεων για την πολύτιμη βοήθειά τους, η οποία κατέστησε εφικτή την πραγματοποίηση όλων αυτών των δράσεων. 

Ακολούθησε η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΠΚΔΙ Ελ. Ακονίδου, που έδωσε το στίγμα του φετινού φεστιβάλ για να πάρει τον λόγο στη συνέχεια ο Γ. Γάκης, παρουσιάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου.

 

Το πρόγραμμα 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής: 

*Δευτέρα 23 Αυγούστου

-21:30: Ioannina Rocking the City, Μουσικοί από την πόλη μας και όχι μόνο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με κλασικά ροκ τραγούδια στην Πλατεία Μαβίλη. Συμμετέχουν 50 μουσικοί. Η βραδιά κλείνει με συναυλία των Bloody Arrows Project. 

-20:00: Multi Ethnic, Bραδιά Ethnic Μουσικής στο Νησί, Συμμετέχουν: Beer for Breakfast (κέλτικη μουσική), Απτάλικο (αφιέρωμα στο ρεμπέτικο)

Ioannina Rock City: Τοπικά –και όχι μόνο- συγκροτήματα σε 2 βραδιές στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» ερμηνεύουν κλασικό, ελληνικό και εναλλακτικό ροκ. 

*Τρίτη 24 Αυγούστου

-19:00: Ioannina Rock City, Classic and Greek Rock Scene. Συμμετέχουν: Blood Vault, To Αστεροσκοπείο του Larry Bird, Aυτόπτες Μάρτυρες, InΣomnia Band, Rockin’ Rebels, Emerald

*Τετάρτη 25 Αυγούστου

-19:00: Ioannina Rock City, Alternative Scene, Συμμετέχουν: Spellbound, Elephant, Sliver, Daffodils, Ushala, Special appearance: Petros Fuzzhead (Loop Therapy). Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

*Τρίτη 24 Αυγούστου

-21:00Jazz me to the Moon, Συμμετέχουν: Γιώργος Γάκης, Κουιντέτο Πνευστών, special guest: Fortissimo. Mια βραδιά με τζαζ μουσική αλλά και γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ροκ. Αύλειος Χώρος Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του ΠΙΟΠ. Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

*Τετάρτη 25 Αυγούστου

-21:00: Κινητή Μουσική Σκηνή με τη Stuart Craig Band και τον επίσημο καλεσμένο του φεστιβάλ, τον Kip Winger (Πέρα από την προσωπική του καριέρα, έχει συνεργαστεί με τους Alice Cooper, Fiona, The Mob, Blackwood Creek, κ.ά). Η Κινητή Μουσική Σκηνή θα ξεκινήσει από την οδό Δωδώνης, διασταύρωση με Αγίου Κοσμά) και θα περάσει από το κέντρο της πόλης μας προς το Μώλο και τα Σφαγεία. Θα κάνει ολιγόλεπτες στάσεις στα παρακάτω σημεία: Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, Δημαρχείο, Καραβάκια, Μώλος, Σκάλα, Σφαγεία.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

 

*18-30 Αυγούστου

-Έκθεση φωτογραφιών με θέμα το rock στον Μεντρεσέ του Βελή τζαμιού. Συμμετέχουν: Αιμίλιος Νέος, Λεωνίδας Μπακόλας, Χάρης Μπινώλης

-«Απειρωτάν Rock». Ο Μενέλαος Συκοβέλης φωτογραφίζει μουσικούς στην Ήπειρο. Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ

*18-25 Αυγούστου

-Έκθεση ζωγραφικής Βασιλικής Σιαταρά και Ελένης Βλαχοθανάση

-Έκθεση 3D painting του Γιώργου Σίσκα

-Εκθεσιακός Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

*24 και 25 Αυγούστου

21:00, Rockarolla (καραβάκια), Rock βαρκαρόλα στο Μώλο

Συμμετέχουν:

*24/8, Felony Case

*25/8, Underhill West

*24 και 25/8: Μουσικά εργαστήρια και έκθεση κιθάρας Σταύρου Ντούκα. Αίθουσα «Δ. Χατζής»

*24 και 25/8: Rock T shirts του Κλέανδρου Ζυγούρη και του Κώστα Γούλα. Είσοδος αίθουσας «Δ. Χατζής»

Ioannina Tattoο Painting

Προβολή tattoo δημιουργιών

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

*24 και 25/8: 22:30

Rock Cinema Nights στην Πλατεία Μαβίλη

*23, 24 και 25 Αυγούστου

Street Musicians

Μικρά μουσικά σχήματα σε πεζοδρόμους της πόλης μας δίνουν μια ροκ νότα από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Απολαύστε το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων έξω από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, το Ioannina School of Music, στη διασταύρωση των οδών Καπλάνη και Παπάζογλου και το Stars Music Academy, στην πλατεία Μαβίλη, απέναντι από τα Καραβάκια. 

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.