Εκδήλωση-συζήτηση για τα απορρίμματα

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση με τίτλο: «Τα απορρίμματα είναι κοινωνικός πλούτος, όχι χώρος κερδοσκοπίας και φοροληστείας» θα γίνει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση με τίτλο: «Τα απορρίμματα είναι κοινωνικός πλούτος, όχι χώρος κερδοσκοπίας και φοροληστείας» θα γίνει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία της Καλούτσιανης  με ομιλητή τον Χρήστο Βασιλόπουλο Χημικό Μηχανικό, μέλος της περιφερειακής παράταξης “Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία”.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης για τα Γιάννενα Χρήστος Πατσούρας κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση που θα δώσει όπως εξήγησε απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

«Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πλέον ένα νέο σοβαρό πεδίο επιχειρηματικής κερδοφόρας δραστηριότητας για το κεφάλαιο, την ίδια στιγμή που η όποια δημόσια λειτουργία υποβαθμίζεται. Η κατεύθυνση στην διαχείριση των απορριμμάτων προχωρά σταθερά στη γραμμή εξυπηρέτησης μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και την ανάδειξη των αστικών σκουπιδιών σε επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς όρια και φραγμούς. Η πολιτική αυτή εναρμονίζεται στο σύγχρονο καπιταλιστικό πλαίσιο που κυριαρχούν η λογική της άκρατης κατανάλωσης, η τάση μείωσης του χρόνου ζωής των προϊόντων αλλά και μη-επισκευής τους, και συνεπώς η αυξημένη και ταχεία απόρριψή τους.

Η μήτρα του προβλήματος είναι ότι τα απορρίμματα αυξάνονται ποσοτικά ραγδαία, μεταβάλλονται ποιοτικά με συγκεκριμένο τρόπο και σε όλο και πιο περιορισμένο χώρο, με αποτέλεσμα να μην είναι περιβαλλοντικά διαχειρίσιμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσούρας στο κάλεσμά του.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ