Ανακαλύπτοντας την πολιτιστική κληρονομιά με σύγχρονα μέσα

Εκδηλώσεις

Μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της πόλης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», όπως επιλέχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων και η ομάδα εργασίας «Πολιτισμική Κληρονομιά και Σύγχρονα Μέσα» του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετέχουν στις δράσεις, διοργανώνοντας μια ημέρα ομιλιών, εργαστηρίων και προβολών.
Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος – Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων & Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης αναφέρθηκε στις δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.
Κύριος στόχος των δράσεων όπως είπε μεταξύ άλλων είναι η διερεύνηση νέων τρόπων καταγραφής και ανάδειξης της πολιτισμικής κληρονομιάς, υλικής και άυλης, διαφόρων κοινοτήτων, αλλά και ο αναστοχασμός πάνω σε καθιερωμένους τύπους, οπτικές και μεθοδολογίες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ