8ο Αιματολογικό Σεμινάριο στις 18 – 20 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις

Η Αιματολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Αιματολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, διοργανώνουν το 8ο Σεμινάριο Αιματολογίας με θέμα: «Από το κλινικοεργαστηριακό εύρημα στην αιματολογική διάγνωση και θεραπεία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στο Ξενοδοχείο Grand Serai, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2019.
Ο στόχος του Σεμιναρίου αυτού είναι να βελτιωθεί η επικοινωνία των εργαζομένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας, αλλά και των εκείνων με άλλη ειδικότητα, που υποδέχονται πρώτοι τον ασθενή με παθολογικό κλινικό ή/και εργαστηριακό εύρημα, με τα Ειδικά Τριτοβάθμια Αιματολογικά Κέντρα – Κλινικές, που οριστικοποιούν τη διάγνωση και παρέχουν θεραπεία στον αιματολογικό ασθενή.
Στο φετινό Σεμινάριο θα γίνει λόγος για σπάνια νοσήματα στην Αιματολογία, θα συζητηθεί η Ιατρική Ακριβεία, θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στα πλαίσια της Συμβουλευτικής Αιματολογίας και θα αναλυθεί η γενική αίματος και οι εξετάσεις αιμόστασης. Επιπλέον, θα γίνει ενημέρωση για τις τρέχουσες θεραπευτικές εξελίξεις στο χώρο της Αιματολογίας από δεδομένα κλινικών δοκιμών, ενώ καταξιωμένοι Αιματολόγοι θα μοιραστούν τον τρόπο θεραπευτικής προσέγγισης των πιο συχνών αιματολογικών νεοπλασιών. Δύο στρογγυλά τραπέζια είναι αφιερωμένα στη συνεργασία των Αιματολόγων με άλλες ειδικότητες, ένα στρογγυλό τραπέζι είναι αφιερωμένο στη θρομβοφιλία και στην θρόμβωση, ενώ κλείνοντας θα γίνει αναφορά στα δικαιώματα και την ψυχολογική υποστήριξη του αιματολογικού ασθενή και στο ρόλο του εθελοντή αιμοδότη.