Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΜΥΡΤΩ ΛΥΚΑ – Στο περίμενε για την συνάντηση με τον Βορίδη

Νέα

Στο περίμενε… είναι οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό Μάκη Βορίδη.
Ο υπουργός ήρθε μεν στα Γιάννενα αλλά δεν συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους προκειμένου να συζητήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τις τιμές γάλακτος και με τις παράνομες εισαγωγές που δημιουργούν τεράστια ζητήματα.
Τα προβλήματα είναι πολλά για τους κτηνοτρόφους που έχουν να αντιμετωπίσουν τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος αλλά και την πτώση τιμών που δημιουργεί ανασφάλεια σε όσους προσπαθούν να επιβιώσουν στον δύσκολο κατά γενική ομολογία χώρο της κτηνοτροφίας.
Η πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα αναφέρθηκε στην έλευση του υπουργού αλλά και στο γεγονός ότι δεν συναντήθηκε με τους ανθρώπους του χώρου.
Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που υπάρχουν με την κτηνοτροφία ενώ το ίδιο έχει πράξει και το πανελλήνιο όργανο. Μάλιστα, το πανελλήνιο όργανο έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό για να θέσουν τα προβλήματα και να πάρουν απαντήσεις.
«Αναμένουμε να δούμε πότε θα κληθούμε ώστε να συναντηθούμε με τον κ. Βορίδη και να προχωρήσουν τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας» κατέληξε η κα. Λύκα.
Όσο για την φετινή παραγωγή η πρώτη εικόνα είναι θετική για τους κτηνοτρόφους ενώ ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις τιμές στο γάλα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ