Στο γήπεδο ποδοσφαιριστές – θρύλοι των δύο ομάδων

Αθλητικά

Σήμερα στις 20.00 στους «Ζωσιμάδες»

Η ώρα για το σπουδαίο φιλικό παιχνίδι των ομάδων βετεράνων τυ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και του Άγιαξ του Άμστερνταμ έφτασε και σήμερα στις 20.00 στους «Ζωσιμάδες», ποδοσφαιριστές – θρύλοι των δύο ομάδων, θα τεθούν αντιμέτωποι, σε έναν αγώνα με τεράστιο συμβολικό περιεχόμενο.

Η αποστολή του Άγιαξ με επικεφαλής τον Σιακ Σβάαρτ, μία από τις μορφές της ομάδας του ’71 που κατέκτησε το Πρωταθλητριών απέναντι στον Παναθηναϊκό, έφτασε το βράδυ της Δευτέρας στα Γιάννενα με γνωστά ονόματα στην αποστολή, όπως ο Ταχαμάτα, ο Βίντερ, ο Στάι και πολλοί άλλοι ακόμη. Στην ομάδα των Ολλανδών θα ενσωματωθούν και οι Έλληνες Γιάννης Αναστασίου και Άγγελος Χαριστέας, που φόρεσαν τη φανέλα του Άγιαξ ενώ από την άλλη, θα παραταχθεί η ομάδα των βετεράνων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τα δικά της αστέρια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, με την πλειονότητα των γηγενών ποδοσφαιριστών, αλλά και με την ενίσχυση με τους Ζντένκο Μουφ και Κώστα Κορμαρή αντίστοιχα.

Το μεσημέρι της Τρίτης στους «Ζωσιμάδες», οι Σβάαρτ, Βίντερ και Ταχαμάτα από τον Άγιαξ και οι Αιμίλιος Νέος, Δημ. Κλείτσας και Θαν. Χαρίσης από τον ΠΑΣ, μίλησαν για τη σημερινή αναμέτρηση, απευθύνοντας ένα ακόμη κάλεσμα στους φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο και να χειροκροτήσουν τις δύο ομάδες. Οι Ολλανδοί εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς τον Σύνδεσμο των βετεράνων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την πρόσκληση και την προετοιμασία, δήλωσαν έτοιμοι να προσφέρουν καλό θέαμα και επιφυλάχθηκαν, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να ανταποδώσουν τη φιλοξενία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αποστολή των ολλανδών συνοδεύεται και από συνεργείο του Ajax TV, ενώ έχουν ετοιμάσει και ένα συγκινητικό βίντεο με αποσπάσματα από αγώνες της ομάδας τη δεκαετία του ’70 και αργότερα με τη συμμετοχή των Ελλήνων παικτών Χαριστέα και Αναστασίου, όπως και για τον μεγάλο απόντα που είναι ο Μπάρι Χούλσοφ, αρχηγός του Άγιαξ το 1971 στο Γουέμπλεϊ, και μετέπειτα προπονητής της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ο Βίντερ για τον Σάλιακα και τα ταλέντα στην Ελλάδα

Ξεχωριστή σημασία είχε η αναφορά του Άρον Βίντερ, που θήτευσε για 2,5 χρόνια στο πλευρό του Φαν Σ’χιπ στην Εθνική Ελλάδος τόσο για το ταλέντο των ελλήνων παικτών, όσο και η προσωπική αναφορά σε έναν πρώην παίκτη του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τον Μανώλη Σάλιακα, που κλήθηκε στην Εθνική και μετακόμισε πρόσφατα στη Γερμανία και στη Σενκτ Πάουλι.
Ο Σίμον Ταχαμάτα που εργάζεται στις ακαδημίες του Άγιαξ έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό μόνο μυστικό της επιτυχίας των ακαδημιών της ολλανδικής ομάδας, που είναι η οργανωμένη δουλειά από τις μικρές ηλικίες σε επαγγελματικά πρότυπα.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυναν τέλος, οι εκπρόσωποι των βετεράνων για την πολύτιμη βοήθειά τους, σε όλους τους χορηγούς του αγώνα, καθώς επίσης στον Τζον Φαν Σ’χιπ, τον Γιαννιώτη Αντώνη Σιόντη, που ήταν ο συνδετικός κρίκος των επαφών των δύο συλλόγων και προς τον Κ. Πεδιαδιτάκη, υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την πολύτιμη βοήθειά του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ