Ποντάρει πολλά στην ομοιογένεια ο ΠΑΣ

Αθλητικά

Μια ξεκάθαρα διαφορετική περίοδος προετοιμασίας σε σχέση με την περσινή του είναι αυτή που διανύει η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα

Μια ξεκάθαρα διαφορετική περίοδος προετοιμασίας σε σχέση με την περσινή του είναι αυτή που διανύει η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, πράγμα που οδηγεί το τεχνικό επιτελείο να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο και σε άλλα μονοπάτια σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο ΠΑΣ του καλοκαιριού του 2022 είχε υποστεί απώλειες του βασικού κορμού του ρόστερ σε ποσοστό σχεδόν 80% και το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας γινόταν με δυσκολία για τον κ. Στάικο, που είχε στη διάθεσή του κάτι λιγότερο από τη μισή ομάδα που κλήθηκε να αγωνιστεί στο περσινό πρωτάθλημα.

Οι προσθήκες έγιναν σταδιακά στην περίοδο που η ομάδα βρισκόταν στο εξωτερικό για την προετοιμασία και συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αντιθέτως, η φετινή εικόνα για την αντίστοιχη περίοδο της προετοιμασίας φέρνει τον Θαν. Στάικο και τους συνεργάτες του να έχουν στη διάθεσή του ένα πλήρες οπλοστάσιο και μάλιστα σε βαθμό υπερβολής, αφού με τους υπό δοκιμή παίκτες και τους νεαρούς από τα τμήματα υποδομών, στις προπονήσεις παίρνουν μέρος καθημερινά 30-32 παίκτες. Το θέμα όμως είναι ότι σε σχέση με την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ έχει διατηρήσει το 80% του βασικού του κορμού, κάτι που δίνει την ευχέρεια του χρόνου στη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο να μην κάνουν βιαστικές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας στο μεταγραφικό παζάρι.

Επί της ουσίας τρεις είναι οι θέσεις που ο ΠΑΣ «καίγεται» αυτή τη στιγμή για να βρει παίκτες και είναι δύο θέσεις αριστερά (μπακ και εξτρέμ αντίστοιχα) και ενός μεσοεπιθετικού. Συνακόλουθα φυσικά η ομάδα αναζητά μία δεύτερη επιλογή για τη θέση του δεξιούμπακ και αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον και αξιόλογο για την επίθεση.

Οι προπονήσεις συνεχίστηκαν χθες σε συνθήκες καύσωνα, ειδικά το απόγευμα, με απόντα τον Νίνη λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.

 

Συνεχίζει η εταιρεία συντήρησης του χλοοτάπητα

Η διοργανώτρια αρχή στο μεταξύ ανακοίνωσε χθες την επέκταση της συμφωνίας της με την εταιρεία Grassform που έχει αναλάβει τη συντήρηση των αγωνιστικών χώρων στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα.

Η εξέλιξη είναι σημαντική και για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καθώς η εταιρεία αυτή πιστώνεται με την εξαιρετική δουλειά και συντήρηση του αγωνιστικού χώρου στους «Ζωσιμάδες» που κατά κοινή ομολογία τα δύο τελευταία χρόνια είναι αν όχι ο καλύτερος, μεταξύ των τριών κορυφαίων σε όλα τα γήπεδα της χώρας.