ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Νέα κρούσματα αλλάζουν τα δεδομένα

Αθλητικά

Ακόμη δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τον έλεγχο της Τρίτης

Ακόμη δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από τον έλεγχο της Τρίτης, και έτσι ο αγώνας του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΛ είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιηθεί καθώς πλέον ο ΠΑΣ μετρά επτά συνολικά κρούσματα.

Μέχρι και σήμερα Πέμπτη, οι προπονήσεις της ομάδας έχουν ανασταλεί και οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο θα υποβληθούν σε νέα τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα δώσουν και την απάντηση για το εάν θα διεξαχθεί η μεθαυριανή αναμέτρηση ή αν θα αναβληθεί και θα αναζητηθεί νέα ημερομηνία.
Το θετικό είναι, ότι και για τις δύο ομάδες η χρονιά έχει ουσιαστικά τελειώσει, αφού ο μεν ΠΑΣ έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την παραμονή του, η δε Λάρισα έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Στην περίπτωση που κατά το σημερινό επανέλεγχο δε βρεθεί άλλο κρούσμα, τότε ενδέχεται να δοθεί η εντολή από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, ώστε να διεξαχθεί κανονικά το μεθαυριανό παιχνίδι στη Λάρισα, με τον ΠΑΣ να ταξιδεύει με αποστολή ανάγκης, με όσους παίκτες δηλαδή είναι διαθέσιμοι από το ρόστερ.
Το παιχνίδι που εκκρεμεί είναι αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης την προσεχή Τετάρτη 19 Μαΐου, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η σεζόν και για τις δύο ομάδες. Αν όμως αναβληθεί η αναμέτρηση με τη Λάρισα, τότε θα οριστεί νέα ημερομηνία για το παιχνίδι αυτό, που θα είναι το τελευταίο της χρονιάς.

Παράπλευρη απώλεια ο σχεδιασμός

Από την άλλη όμως, το γεγονός πως λίγο πριν ολοκληρωθεί μία ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική σεζόν, οι παίκτες του ΠΑΣ και το επιτελείο θα πρέπει να περιμένουν άγνωστο για πόσο ακόμη, για την τυπική ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, δημιουργεί προβληματισμό. Οι παίκτες θα πρέπει να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ώστε να επιστρέψουν για την έναρξη της προετοιμασίας στις αρχές Ιουλίου, ενώ καθυστερεί έτσι και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, αφού πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Μεγάλη διασπορά στον Θεσπρωτό

Στο μεταξύ, ο κορωναϊός «χτύπησε» για τα καλά την ομάδα του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα, που μετρά συνολικά 19 κρούσματα, 15 σε ποδοσφαιριστές και 4 στο προπονητικό επιτελείο, σε διάστημα 12 ημερών. Η διοίκηση του Θεσπρωτού με ανακοίνωσή της, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον αθλίατρο Ξενοφώντα Ρούσση, για την βοήθειά του στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην οποία περιήλθε το σωματείο.

«Ζητούμε συγγνώμη από τις ομάδες του ομίλου για την αναστάτωση που έχουμε επιφέρει στο αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω των συνεχόμενων αναβολών και ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ και σε κανένα σωματείο κάτι αντίστοιχο με την κατάσταση που περιήλθε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα μας με την αγωνιστική και προπονητική καραντίνα η οποία επιβάλλεται και πρέπει να τηρηθεί για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε όλους τους νοσούντες», καταλήγει η ανακοίνωση του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας.