ΠΑΣ… χωρίς άγχος για το καλύτερο

Αθλητικά

Τον πρωταθλητή Ολυμπιακό υποδέχεται σήμερα (20.30) ο ΠΑΣ που θα κυνηγήσει την έκπληξη

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς τους όρους της πανδημίας, η σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό θα είχε σημάνει γενική κινητοποίηση στο φίλαθλο κοινό της πόλης. Οι Γιαννιώτες μετά από ένα χρόνο απουσίας, επέστρεψαν στη Σούπερ Λίγκα και με το «καλημέρα» έδειξαν τις διαθέσεις τους, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν ως ομάδα, απέναντι στον Άρη. Το αυριανό παιχνίδι με τους πρωταθλητές στους «Ζωσιμάδες» είναι μία αναμέτρηση που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως ποδοσφαιρική γιορτή από όλους. Οι φίλαθλοι όμως θα λείπουν από αυτήν την εξίσωση και η αναμέτρηση αυτή θα έχει σίγουρα ιστορικό χαρακτήρα, ως η πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων, που θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, παρά μόνο με την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων.

Επειδή όμως αυτή η συνθήκη έχει ξεκινήσει να ισχύει από τον περασμένο Μάρτιο και επειδή όλες οι ομάδες έχουν συνηθίσει και στην ιδέα και στην πραγματικότητα, η αντιμετώπιση της αναμέτρησης από το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ είναι σαν μία κανονική αναμέτρηση πρωταθλήματος.

Θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή

Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για το σημερινό παιχνίδι στο οποίο θα αγωνιστεί χωρίς άγχος, απέναντι σε μία σαφώς καλύτερη ομάδα, απέναντι στην οποία όμως θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με εξαίρεση τον τραυματία Κάργα, ο Γιαννίκης έχει όλους τους άλλους παίκτες στη διάθεσή του και σύμφωνα με την εικόνα των δύο τελευταίων προπονήσεων, μάλλον θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με αυτό της πρεμιέρας με τον Άρη.

Μία λογική επιλογή του τεχνικού του ΠΑΣ είναι να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, με έναν επιπλέον παίκτη, κάτι που σημαίνει, ότι ένα σύστημα 4-2-3-1 είναι αρκετά πιθανό.

Βέβαιοι θα πρέπει να θεωρούνται οι Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή, επικρατέστεροι φαίνονται οι Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης, Παμλίδης, Νάουμετς ή Λώλης και στην επίθεση ένας εκ των Κρίζμαν και Λέο.

Ο ΠΑΣ δε θέλει να παίξει κλειστά, ούτε πρόκειται να το κάνει, από την άλλη όμως δε μπορεί απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, να παίξει το ίδιο ανοιχτά, όπως με τον Άρη, αφήνοντας πολλούς ελεύθερους χώρους στην άμυνά του.

Επέκταση συμβολαίου σε Παντελάκη

Η εξέλιξη είχε διαρρεύσει το καλοκαίρι, όμως την Πέμπτη το απόγευμα, το γραφείο που εκπροσωπεί τον Νώντα Παντελάκη, επισημοποίησε την είδηση περί επέκτασης της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ. Ο Παντελάκης υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022.