Κινδύνευσε η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου

Αθλητικά

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Με αναστολή λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων απειλήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου των Ιωαννίνων, που αποτελεί παράλληλα το μεγαλύτερο έργο αθλητικής αναβάθμισης των τελευταίων ετών στην περιοχή.
Εν αναμονή ωστόσο της ανάδειξης προσωρινού αναδόχου η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ βρέθηκε αντιμέτωπη με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, διαπιστώνοντας πως η καθυστέρηση στην ανάδειξη αναδόχου μπορεί να απειλήσει το ίδιο το έργο.
Έτσι σε πρόσφατη επίσκεψή τους στην ΓΓΑ ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκας και ο αντιπρόεδρος Χ. Λαζάνης αντίστοιχα απαίτησαν την άμεση εξέταση των φακέλων και την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.

Αξίζει δε να σημειωθεί όπως ανέφερε ο κ. Κολόκας ότι το ΠΕΑΚΙ κατέβαλε ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ περίπου για τους όρους σύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, κάτι όμως που προβλέπεται από την προκήρυξη να καλυφθεί από τον ανάδοχο.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε ούτε μία εβδομάδα και αυτό τονίσαμε στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ γιατί οι προθεσμίες τρέχουν. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι στις αρχές Φεβρουαρίου κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών θα βρίσκεται στα Γιάννενα για τον απαιτούμενο έλεγχο και ότι στο ίδιο διάστημα θα έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σαν… καινούργιο το Κλειστό της Λιμνοπούλας

Σαν καινούργιο έχει γίνει στο σύνολό του το γυμναστηρίου της Λιμνοπούλας και δεν θυμίζει σε τίποτε μία αθλητική εγκατάσταση που έχει ξεπεράσει τα 40 χρόνια λειτουργίας.
Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση του συστήματος ψύξης – θέρμανσης που θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες της εγκατάστασης να κάνουν προπονήσεις και αγώνες σε ακραίες συνθήκες είτε αυτές αφορούν το χειμώνα είτε το καλοκαίρι.

«Το αποτέλεσμα είναι ορατό σε όλους όσοι έρχονται και βλέπουν τη νέα εικόνα, ενώ μόλις δοθεί το πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων και των πρωταθλημάτων θα είμαστε έτοιμοι για να λειτουργήσουμε.
Είναι μία μεγάλη παρέμβαση σε πολλά επίπεδα που καθιστά σύγχρονο και λειτουργικό, με ενεργειακή αυτονομία και μεγάλη εξοικονόμηση κόστους, το ιστορικό γυμναστήριο της πόλης», τόνισε ο κ. Κολόκας.