ΗΠΕΙΡΟΣ – Σήμερα η αναμέτρηση των επίλεκτων με τους θρύλους του Euro

Αθλητικά

Έφτασε η στιγμή της αναμέτρησης ανάμεσα στους θρύλους του Euro 2004 και τους επίλεκτους της Ηπείρου με τον αγώνα να πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στις 4 το μεσημέρι στους «Ζωσιμάδες».
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των εορτασμών της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπείες των δύο ομάδων, με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον περιφ. σύμβουλο Β. Γοργόλη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό να παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ήπειρο, να φιλοξενούνται οι ποδοσφαιριστές, που μας έκαναν περήφανους στον αθλητισμό, κατακτώντας το Euro 2004.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης ανέφερε: «Θυμόμαστε τους αγώνες που έχουν δώσει οι άνθρωποι στο παρελθόν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Επίσης θα πρέπει να θυμόμαστε τους αθλητικούς άθλους και  μια ιστορική στιγμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου».
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» του στο γήπεδο, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή ενός ενδιαφέροντος παιχνιδιού. «Είμαστε σε καλή ηλικία και σε καλή κατάσταση», ήταν το «μήνυμά» του προς τους φιλάθλους.
Εκ μέρους των Επιλέκτων της Ηπείρου, μίλησαν οι Γιώργος Σίμος και Ξενοφών Γήττας.
Με την Εθνική Ομάδα θα αγωνιστούν οι:  Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Κώστας Κατσουράνης, Γιάννης Γκούμας, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ντέμης Νικολαϊδης, Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Προπονητής είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης.
Την επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου  αποτελούν οι: Ξενοφώντας Γήττας, Γιώργος Σίμος, Αθανάσιος Κουβεντάρης, Παύλος Βαρτζιώτης, Στράτος Γκαρόζης, Λάζαρος Σέμος,Μιχάλης Μπόλος, Μανώλης Λιαπάκης, Κώστας Γιαννάκης, Κώστας Ντέτσικας, Αλέκος Μπούρμπος, Αντώνης Βλάχος (από την Π.Ε. Ιωαννίνων), Παναγιώτης Γεωργίου, Γιάννης Νταλάκας (από την Π.Ε. Άρτας), Κώστα Λέντζος, Γιώργος Χριστοδούλου (από την Π.Ε. Πρέβεζας), Χρήστος Μήτσης, Αλεξ. Καρύδης (από την Π.Ε. Θεσπρωτίας).
Προπονητής είναι ο Γιώργος Οικονόμου.
Διαιτησία: Δημήτρης Θάνος, Κώστας Δάλλας, Δημήτρης Γούκος, Κοσμάς Χαρίσης.