Εβδομάδα εξελίξεων στον ΠΑΣ

Αθλητικά

Αναμένονται οι πρώτες ανανκοινώσεις για τους συνεργάτες του Στάικου και ίσως για τις πρώτες μεταγραφές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο συνολικός σχεδιασμός στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για τη νέα χρονιά, με τη διοίκηση και τον προπονητή κ. Στάικο να καταστρώνουν τα πλάνα τους σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τους συνεργάτες του κ. Στάικου, μετά τη διαφαινόμενη ως βέβαιη αποχώρηση του βοηθού του κ. Πενταρβάνη και του γυμναστή τερματοφυλάκων κ. Πλαβούκου αντίστοιχα.

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων το τριήμερο (passports, super-fm) ο Θοδωρής Τριποτσέρης, που εγκατέλειψε την αγωνιστική δράση μόλις πριν από δύο χρόνια, προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον κ. Πενταρβάνη.

Σε ηλικία 37 ετών ο Τριποτσέρης που έχει κάνει καριέρα ως παίκτης στον Λεβαδειακό, στη Λάρισα, τον ΟΦΗ και αλλού, ασχολήθηκε ενεργά με την προπονητική με την Κ15 της ΑΕΚ. Χωρίς να είναι σίγουρη η συμφωνία, ο κ. Τριποτσέρης φαίνεται πως έχει αποκτήσει προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων που εξετάζει ο κ. Στάικος σε συνεργασία με τη διοίκηση. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον γυμναστή τερματοφυλάκων, καθώς ο κ. Πλαβούκος επίσης όπως φαίνεται θα αποχωρήσει από την ομάδα, στην οποία έκανε εξαιρετική δουλειά τόσο με τον Τσιντώτα, από τον Ιανουάριο όσο και με τους Αθανασίου και Σούλη.

Οι μεταγραφές

Όπως είχαμε αναφέρει ήδη εδώ και ημέρες, η προτεραιότητα για τον ΠΑΣ είναι αυτή τη στιγμή το ξεκαθάρισμα του ρόστερ σε σχέση με εκείνους που δε συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του κ. Στάικου. Περιπτώσεις όμως παικτών που έχουν συμβόλαια σε ισχύ και θα πρέπει να αποχωρήσουν, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ώστε να ξεκαθαρίσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Επίσης ένα δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με παίκτες που αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε άλλες ομάδες, όπως οι Μίνα και Ρίζος που θα επιστρέψουν στον ΠΑΣ και λογικά θα ακολουθήσουν την προετοιμασία για να κρίνει ο κ. Στάικος εάν μπορούν να διεκδικήσουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Το τρίτο, αλλά το σπουδαιότερο ίσως σκέλος είναι αυτό της απόκτησης νέων παικτών, με τα «ραντάρ» του ΠΑΣ να έχουν εντοπίσει μεταγραφικούς στόχους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη επέλθει συμφωνία με δύο παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα πέρυσι.

Το σενάριο για ΠΑΟ και Εραμούσπε

Τέλος, αναφορικά με ένα σενάριο που είδε το φως της δημοσιότητας σε οπαδικές ιστοσελίδες που πρόσκεινται στον Παναθηναϊκό το οποίο εμφανίζει τους «πράσινους» να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Εραμούσπε, στον ΠΑΣ δηλώνουν πλήρη άγνοια, υπενθυμίζοντας απλώς, ότι ο Αργεντινός στόπερ, που μαζί με τους Κόντε, Παντελάκη και Καραχάλιο είναι οι «σημαίες» της ομάδας, έχει συμβόλαιο σε ισχύ ως τον Ιούνιο του 2025, κάτι που σημαίνει, ότι για να παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα, ο ΠΑΣ θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά.