ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Γεγονός το 1ο τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο

Αθλητικά
  • Θ. Μπέγκας: Παλεύουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό για τα ΑμεΑ

Τους αθλητές και τις αθλήτριες του πρώτου τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδια καλωσόρισε το Σάββατο στην πόλη μας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου I.B.C. – Ioannina Basketball Club, Γιώργο Ζάραγκα.
«Για τη Δημοτική μας Αρχή η διαφορετικότητα είναι μέρος της κανονικότητας στη ζωή μας και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί καλωσορίζω στα Γιάννενα τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετέχουν στο πρώτο τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο που οργανώνεται στην πόλη μας», είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.
Δήλωσε δε, «διπλά χαρούμενος», γιατί η δράση αυτή είναι η πρώτη που υλοποιείται μέσω της διαδικασία του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «πιστεύοντας πως πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου μας μαζί με τους πολίτες, ξεκινήσαμε μια όμορφη πορεία αυτή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, καλώντας του δημότες να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους τις οποίες και θα υλοποιούσαμε».
Η εξαιρετική ιδέα της διοργάνωσης του πρώτου τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο κατατέθηκε από τον Συλλόγο Καλαθοσφαίρισης Ιωαννίνων, I.B.C. – Ioannina Basketball Club, αξιολογήθηκε και προκρίθηκε από την επιτροπή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού και το όραμα έγινε πράξη.
«Παλεύουμε σα Δήμος να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό για τα άτομα με αναπηρία στον τόπο μας. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας αλλά πιστεύω πως βήμα βήμα κατακτάμε το στόχο μας», κατέληξε ο κ. Μπέγκας κι ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.