Δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, είναι τελικός!

Αθλητικά

Εκδικάστηκε η έφεση της ΠΑΕ και αναμένεται η απόφαση, ίσως και αύριο

Η συνηθισμένη απάντηση του Ηρακλή Μεταξά σε όλες, αλλά ειδικά στις πρόσφατες συνεντεύξεις Τύπου, σε ερωτήσεις για το αν το επόμενο παιχνίδι της ομάδας έχει το χαρακτήρα του τελικού, είναι μονότονη.

«Είναι ένα ακόμη παιχνίδι και δεν το βλέπουμε σαν τελικό», συνηθίζει να λέει ο κ. Μεταξάς. Αυτή τη φορά όμως, το παιχνίδι της Κυριακής (19.00) στον Βόλο απέναντι στην τοπική ομάδα είναι ένας πραγματικός τελικός, αφού οι Γιαννιώτες με νίκη «κλειδώνουν» εκτός απροόπτου τα πλέι οφ, χωρίς να περιμένουν καν την επιστροφή των πέντε βαθμών από την Επιτροπή Εφέσεων.

Μετά τη νίκη επί της Λαμίας, οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μερικές ανάσες και από σήμερα ουσιαστικά ξεκινά η προετοιμασία για την αναμέτρηση της Κυριακής, με τον κ. Μεταξά να έχει και σε αυτό το παιχνίδι όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Η ομάδα του Βόλου μπορεί να είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αυτό όμως δε σημαίνει, ότι θα καθίσει να χάσει από τον ΠΑΣ, ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κάποιος και τις αγαστές σχέσεις της διοίκησης της ομάδας της Μαγνησίας με την διοίκηση του ΟΦΗ και των δύο προέδρων κ.κ Μπέου και Μπούση αντίστοιχα.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ πάντως δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, πλην της αγωνιστικής προετοιμασίας της ομάδας, με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να δείχνουν και να δηλώνουν άλλωστε, θυμωμένοι και πεισμωμένοι από την τιμωρία και πως αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να θέλουν τη νίκη την Κυριακή και την είσοδο στην τελική εξάδα των πλέι οφ.

Εν αναμονή της απόφασης

Η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκδικάστηκε χθες στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ την κα Σεβαστοπούλου και τον κ. Λαζάνη αντίστοιχα, να επιχειρούν να αποδομήσουν το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου, για την τιμωρία της ΠΑΕ και την αφαίρεση πέντε βαθμών από τη βαθμολογία. Στην ΠΑΕ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι η τριμελής Επιτροπή, θα αντιληφθεί τη βασιμότητα των ισχυρισμών, που είναι αφενός, ότι ουδέποτε συντελέστηκε μεταβίβαση των μετοχών από τον Γ. Χριστοβασίλη στον Γ. Αυδή και αυτό αποδεικνύεται και από την ανάκληση του πληρεξουσίου και αφετέρου πως έχουν περάσει επτά χρόνια από τη σύνταξη του πληρεξουσίου, επομένως ακόμη κι αν υπάρχει αποδοχή κάποιας παράβασης, αυτή έχει παραγραφεί. Βέβαια, το πόρισμα της ΕΕΑ και η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου αναφέρουν αντίστοιχα, πως το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς αυτό που μετρά είναι η ημερομηνία της ανάκλησης του πληρεξουσίου και όχι το πρώτο πληρεξούσιο.

Ο ΠΣΑΠΠ στηρίζει τον αρχηγό Γ. Κάργα

Ο αρχηγός του ΠΑΣ, Γιάννης Κάργας στο μεταξύ, στις δηλώσεις που έκανε μετά την αναμέτρηση με τη Λαμία, ξεκαθάρισε, ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του Αλ. Κούγια, που συνεχίζει εδώ και έναν περίπου χρόνο, να τον στοχοποιεί και να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν, σε δηλώσεις ή επίσημες ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ. Στ πλευρό του Γ. Κάργα ανακοίνωσε χθες, πως τάσσεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών – Ποδοσφαιριστριών που αναφέρει:

«Ο ΠΣΑΠΠ συμπαραστέκεται στον Γιάννη Κάργα και στην απόφασή του να κινηθεί νομικά εναντίον όσων θεωρεί ότι σπιλώνουν την ακεραιότητά του και τον ‘στοχοποιούν’, με αποτέλεσμα να θέτουν εν αμφιβόλω το ήθος και την αγωνιστική του αξιοπρέπεια.

Ο Σύνδεσμος βρίσκεται στο πλευρό όλων των ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών που διασύρονται δημόσια από οποιονδήποτε και απέναντι σε κάθε προσπάθεια “αναγόρευσής” τους στο άλλοθι των όποιων αστοχιών του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων».