Ανοίγει δρόμους το 26ο Ηπειρωτικό ράλι

Αθλητικά

Στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής δεκάδες συμμετέχοντες στο 26ο Ηπειρωτικό ράλι που διοργανώνει η ΕΛΕΤΑ, στις ειδικές διαδρομές της Δωδώνης και της Κωστάνιανης.

Το Ηπειρωτικό Ράλι είναι κατ’ ουσίαν η πρώτη αθλητική διοργάνωση μετά την περίοδο της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και αυτό έχει προκαλέσει μία σειρά σημαντικών αλλαγών, προκειμένου να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα με κύριο γνώμονα την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Έτσι, για πρώτη φορά στα χρονικά δε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της πανηγυρικής εκκίνησης που δίνεται μία ημέρα πριν τον αγώνα στην κεντρική πλατεία, αλλά θα υπάρξει μία κανονική και με το χρονόμετρο εκκίνηση στην έναρξη των ειδικών διαδρομών το πρωί της Κυριακής.

Η επανεκκίνηση των αθλητικών διοργανώσεων ωστόσο αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα και για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και γα τους φορείς της περιοχής, όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ Χρήστος Σαρηγιαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Γοργόλης και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γ. Λυκογιώργος.

«Φιλοδοξούμε η επανεκκίνηση των αθλητικών διοργανώσεων να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, γιατί με τον τρόπο αυτό θα στείλουμε ένα ακόμη μήνυμα, ότι η Ήπειρος είναι ένας ασφαλής υγειονομικά προορισμός», ανέφερε ο κ. Γοργόλης.

Την περιφέρεια Ηπείρου, τους δήμους Δωδώνης και Ιωαννιτών αντίστοιχα, όπως και τους χορηγούς του αγώνα (το Iδ. KTEO Αutotest θα είναι και φέτος ο μέγας χορηγός) ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑ κ. Σαρηγιαννίδης.

Οι ειδικές διαδρομές

Οι ειδικές διαδρομές δεν έχουν αλλάξει συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Έτσι, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική «Δωδώνη» των σχεδόν 12 χιλιομέτρων και την πολύ γρήγορη Κωστάνιανη των σχεδόν 7 χιλιομέτρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τρεις φορές. Τα συνολικά χιλιόμετρα θα είναι 145,80, εκ των οποίων τα 60,90 θα είναι αγωνιστικά. Ο τερματισμός θα γίνει στον χώρο του Service Park στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ