Αναβολή με το «έτσι θέλω» και… εξορία

Αθλητικά

Έντονος εκνευρισμός στον ΠΑΣ για την αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟ – Στο Περιστέρι το παιχνίδι της Δευτέρας με ΠΑΟΚ

Πολλά ερωτήματα προκάλεσε η απόφαση που έλαβε ο διαιτητής – ίσως και με την παρότρυνση ή προτροπή τρίτων – να αναβάλλει την διεξαγωγή της χθεσινής αναμέτρησης για το κύπελλο μεταξύ του ΠΑΣ και του Παναθηναϊκού, επικαλούμενος την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η οποία κατά τον ίδιο έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Είναι γεγονός, πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν ήδη επιβαρυμένος από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και επιβαρύνθηκε περισσότερο από την προθέρμανση κιόλας των δύο ομάδων. Όμως, και η μπάλα κυλούσε κανονικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και σίγουρα όπως σωστά επισήμαναν οι άνθρωποι του ΠΑΣ στο ίδιο γήπεδο διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν παιχνίδια σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες, όπως αυτά με τον Απόλλωνα, τον Ατρόμητο και τον Άρη.

Η αναμέτρηση σε τέτοιες περιπτώσεις μετατίθεται για την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα, όμως ο ΠΑΟ έχει αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή, επομένως ήταν αδύνατο να αγωνιστεί χωρίς να έχουν περάσει δύο ολόκληρες ημέρες.

Στην ΕΠΟ η ευθύνη, είπε ο Χριστοβασίλης

Έτσι, η αναμέτρηση αναβλήθηκε και η ΕΠΟ θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής, με τους ανθρώπους του ΠΑΣ πάντως, να υπενθυμίζουν, ότι ακριβώς λόγω της πρόγνωσης για κακές καιρικές συνθήκες, είχαν ζητήσει την αλλαγή της έδρας, ώστε η ρεβάνς να γίνει στις 11 Μαρτίου στα Γιάννενα, αλλά η ΕΠΟ δεν το δέχθηκε.

«Είχαμε ζητήσει από την ΕΠΟ να μη γίνει το πρώτο ματς εδώ. Μας αγνόησε η ΕΠΟ, θεωρώντας πως υπάρχουν νομικά θέματα. Μας είπαν ότι το ματς θα γίνει στα Γιάννενα. Το γήπεδο δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από άλλες αγωνιστικές που παίξαμε ή από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο πριν από 15 μέρες. Βρέχει μεν, αλλά όχι πάρα πολύ. Έχουν γίνει αγώνες που δεν βλέπαμε στα δύο μέτρα από τη βροχή. Ο διαιτητής πήρε μία απόφαση χωρίς να βγει στο γήπεδο να δει αν κολλάει η μπάλα. Το τι θα συμβεί μετά από μία ώρα, είναι κάτι άλλο.

Το πρόβλημα είναι ότι η ΕΠΟ έκανε μεγάλο λάθος. Και τώρα μας βάζει σε μια κατάσταση να παίξει ο αντίπαλος με άλλη σύνθεση όταν γίνει το ματς, αφού ο αντίπαλος θα παίξει ένα ντέρμπι την Κυριακή. Ο Παναθηναϊκός είχε συναινέσει να γίνει το ματς στη Λεωφόρο. Ήταν απόφαση της ΕΠΟ να μη γίνει το παιχνίδι εκεί. Και τώρα πρέπει να βρούμε νέα ημερομηνία, αλλά την άλλη εβδομάδα ο καιρός μπορεί να είναι χειρότερος», ανέφερε ο Γ. Χριστοβασίλης.

ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Χριστοβασίλης, που μαζί με τον Γιαννίκη ζήτησαν από τον διαιτητή στα αποδυτήρια να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση, χωρίς αυτός να το αποδεχθεί.

Στο Περιστέρι με ΠΑΟΚ

Λίγα λεπτά μετά την οριστική αναβολή στο ΠΑΣ – ΠΑΟ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος επικοινώνησε με τους ανθρώπους του ΠΑΣ, ζητώντας να αποδεχθούν την αλλαγή έδρας της αναμέτρησης της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ, λόγω και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, αλλά και της χιονόπτωσης και του παγετού που θα υπάρχει από την Κυριακή στα Γιάννενα.

Ο ΠΑΣ με τη σύμφωνη γνώμη και του τεχνικού επιτελείου αποδέχθηκε το αίτημα, και η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στις 17.15 στο γήπεδο Περιστερίου, όπου ο ΠΑΣ έχει νικήσει δύο φορές φέτος τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα και το κύπελλο.