Ξεκίνησαν οι εργασίες της 4ης ανόρυξης της νέας γεώτρησης

Τοπικά

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανόρυξη της νέας γεώτρησης στους Λογγάδες

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανόρυξη της νέας γεώτρησης στους Λογγάδες, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Αρη Μπαρτζώκα, αναμένεται να λύσει  οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της υψηλής ζώνης του Κατσικά κατά τους θερινούς μήνες. Τα προβλήματα ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστά. Πολλές φορές οι κάτοικοι των συγκεκριμένων σημείων της περιοχής του Κατσικά έχουν και δημόσια εκφράσει την αγανάκτησή τους για αυτή την κατάσταση καθώς έχουν μείνει χωρίς νερό ώρες και σε πολλές περιπτώσεις και μέρες.

Η απόφαση είχε ληφθεί από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ στη συνεδρίασή της 1-8-2022 και τότε είχε ληφθεί η απόφαση για  ανόρυξη 4ης γεώτρησης στην περιοχή των Λογγάδων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Οι αποφάσεις αφορούσαν στη σχετική αδειοδότηση, στην ανόρυξη της γεώτρησης και στην προμήθεια και εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την αξιοποίησή της.

Το πρόβλημα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μεγάλο και πολλοί καταναλωτές μένουν ώρες ή και μέρες χωρίς νερό. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Μπαρτζώκας εξήγησε ότι για να γίνουν τέτοιες εργασίες χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες και άδειες που συνοδεύονται με γραφειοκρατία «Δεν είναι εύκολο να γίνει ένα έργο τέτοιο, γρήγορα. Χρειάζονται εγκρίσεις και αποφάσεις. Η ΔΕΥΑΙ έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες  και πήραμε τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις» είπε για να συμπληρώσει ότι με το συγκεκριμένο έργο θα υπάρχει «επάρκεια ύδατος στην περιοχή και θα εξαλειφθούν τα προβλήματα που παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της υπερκατανάλωσης» κατέληξε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ