Το Νησί περιμένει τους επισκέπτες του Αυγούστου

Τοπικά

Σε χαμηλό επίπεδο παραμένουν τα ποσοστά των επισκεπτών στο Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας εξαιτίας της όλης κατάστασης με την πανδημία του κορωναϊού.
Η κίνηση είναι πτωτική και οι κάτοικοι του Νησιού, οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούνται με τον τουρισμό, αναμένουν την εβδομάδα του Δεκαπεντάγουστου για να δουν αύξηση των επισκεπτών και του τζίρου τους στα καταστήματα που διατηρούν στα γραφικά σοκάκια.
Ο δημοτικός σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας ρωτήθηκε για την κατάσταση λέγοντας ότι η πτώση ακολουθεί τη συνολική κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη χώρα ευχόμενος οι εκδρομείς του Αυγούστου να κάνουν στάση στα Γιάννενα και το Νησί.
Ο κ. Σιορόκας αναφέρθηκε και στις προσδοκίες που υπάρχουν για τον Σεπτέμβριο και τη διοργάνωση συνεδρίων ωστόσο ακόμη, δεν ξέρει κανείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και εάν θα διοργανωθούν τελικά τα συνέδρια.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις

Ο κ. Σιορόκας ρωτήθηκε και για την έλευση της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Νησί.
Η πρόεδρος της επιτροπής και μέλη της αντιπροσωπείας «Ελλάδα 2021 βρέθηκαν στο Νησί και επισκέφθηκαν τις Μονές αλλά και το Μουσείο του Αλή Πασά. Τόσο η πρόεδρος όσο και μέλη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής ξεναγήθηκαν και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που μένουν εκεί και κρατούν ζωντανή την παράδοση.
Όπως ανέφερε ο κ. Σιορόκας, η Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ενθουσιασμένη από την ομορφιά αλλά και την ξενάγηση ενώ συνομίλησε με τον υπεύθυνο του Μουσείου Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου, Φώτη Ραπακούση.
Ο Φώτης Ραπακούσης συλλέγει εκθέματα από 17 χρονών. Εκθέματα τεράστιας ιστορικής σημασίας που εκτίθενται στο εξαιρετικό αυτό μουσείο που επισκέφθηκε η Επιτροπή.
«Ευχόμαστε και ελπίζουμε η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη να έχει θετικό πρόσημο για το Νησί και να ενταχτεί στο συνολικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις του 2021» κατέληξε ο κ. Σιορόκας.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ