Το μαρτύριο της σταγόνας… για δεκάδες νοικοκυριά

Τοπικά

Σε μια περίοδο που οι ανάγκες για νερό αυξάνονται, δεκάδες καταναλωτές της περιοχής των Καρδαμιτσίων μένουν για ώρες και μερικοί για μέρες, χωρίς νερό.

Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν δεκάδες καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμιτσίων καθώς εδώ και μια εβδομάδα στα σπίτια τους, δεν έχουν καθόλου νερό ή έχουν λίγο.

Σε μια περίοδο που οι ανάγκες για νερό αυξάνονται, δεκάδες καταναλωτές της περιοχής των Καρδαμιτσίων μένουν για ώρες και μερικοί για μέρες, χωρίς νερό.

Στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς την ΔΕΥΑΙ λαμβάνουν μια συγκεκριμένη απάντηση, την ίδια που λάβαμε και εμείς: Υπάρχει αφανής διαρροή και δεν μπορούμε να την εντοπίσουμε. Ψάχνουμε το πρόβλημα!

Μια εβδομάδα ψάχνουν…

Οι κάτοικοι διαφόρων σημείων των Καρδαμιτσίων είναι αγανακτισμένοι καθώς εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών νερού έχουν καταστραφεί πολλές ηλεκτρικές συσκευές. Οι κάτοικοι πιστεύοντας ότι η υδροδότηση επανήλθε έβαλαν σε λειτουργία πλυντήρια ή θερμοσίφωνες και τον ηλιακούς, με αποτέλεσμα συσκευές να αχρηστεύονται, την ώρα πουδεν υπάρχουν τα χρήματα για την αντικατάστασή τους, με τις απαντήσεις της ΔΕΥΑΙ να μην καλύπτουν κανέναν, ειδικά όταν μετά από ημέρες υπομονής, οι πολίτες δεν είδαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ όπως και σε άλλες περιπτώσεις είναι γνώστης του προβλήματος καθώς όπως είπαμε και στην αρχή η κατάσταση αυτή ξεπερνάει τη μια βδομάδα.

Ο ίδιος έγινε δέκτης πολλών παραπόνων και τηλεφωνημάτων από κατοίκους της περιοχής ενώ στο σημείο φαίνεται να πήγε και ο ίδιος ο δήμαρχος προκειμένου να παρακολουθήσει την προσπάθεια εντοπισμού του προβλήματος ιδίοις όμμασι «Γνωρίζουμε το πρόβλημα και ψάχνουμε τη λύση. Υπάρχει μια αφανής διαρροή και αναζητούμε το πρόβλημα γιατί δυστυχώς δε βγαίνει νερό σε κάποιο σημείο ώστε να εντοπίσουμε το πρόβλημα. Μέσα στο σαββατοκύριακο που τα συνεργεία εργάζονται στην περιοχή εντοπίσαμε πολλές μικροβλάβες και ψάχνουμε να βρούμε το κεντρικό πρόβλημα για να το αποκαταστήσουμε» λέει ο κ. Άρης Μπαρτζώκας.

Με ειδικά όργανα…

Κάνοντας χρήση ειδικών μηχανημάτων προσπαθούν να ακούσουν τη ροή του νερού για να βρουν το σπασμένο σωλήνα και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσουμε το σπασμένο σωλήνα και να δώσουμε νερό στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών καθώς εκ περιτροπής κόβουμε σε ένα σημείο για να δώσουμε αλλού και να εντοπίσουμε το πρόβλημα», σημειώνει.

Τέλος, την προηγούμενη Παρασκευή στον δρόμο των Καρδαμιτσίων έγινε και τομή από συνεργεία της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να δώσουν νερό σε σπίτια της περιοχής χωρίς όμως να είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα όπως αποδείχτηκε.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ