Θετική εξέλιξη για επιχειρήσεις της Π.Ε. Άρτας

Τοπικά

Μείωση των λογαριασμών ενέργειας μέσω net metering

Στις σημαντικές θετικές εξελίξεις αναφορικά με το αίτημα επιχειρήσεων της Άρτας που ήθελαν να ενταχτούν στο πρόγραμμα, net metering αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης.

Ουσιαστικά, με το net metering μπορεί κάποιος να προχωρήσει στην αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με συμψηφισμό, η οποία μπορεί να μειώσει ή ακόμη και να μηδενίσει σχεδόν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά το κόστος παραγωγής των προϊόντων των επιχειρήσεων, καθιστώντας αυτά πιο ανταγωνιστικά.

Ο κ. Γοργόλης στάθηκε στην θετική εξέλιξη που υπήρξε μετά από παρέμβαση της περιφέρειας Ηπείρου με σειρά εγγράφων, προκειμένου πάνω από δέκα επιχειρήσεις να μπορέσουν να ενταχτούν και να αποκομίσουν οφέλη στην μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα όλων των επιχειρηματιών εξαιτίας της αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος.

Μετά από παρέμβαση, όπως εξήγησε, της περιφέρειας Ηπείρου κατάφεραν να γίνει δεκτό το αίτημα και να ενταχτούν επιχειρήσεις της Π.Ε Άρτας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα δώσει πολλές δυνατότητες μείωσης του ρεύματος που είναι και ο μεγάλος βραχνάς.

«Καταφέραμε να αποσπάσουμε δεσμεύσεις ώστε να μπορέσουν και αυτοί οι επιχειρηματίες να κάνουν χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και να κερδίσουν τα οφέλη από την μείωση των λογαριασμών».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ