Θ. Οικονόμου: «Δευτερότριτη επιλογή στην Περιφέρεια» – Γ. Στέφος: «Ποιος ασχολείται σοβαρά με τον Οικονόμου;»

Τοπικά

Μία εστία έντασης σε εσωκομματικό πλαίσιο και επίπεδο πυροδοτεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων στις πρόσφατες εκλογές Θαν. Οικονόμου σε «δευτερότριτες επιλογές» υποψηφίων στην Ήπειρο, «φωτογραφίζοντας» σαφώς και ξεκάθαρα την επιλογή του Γιάννη Στέφου για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Οικονόμου σε ανάρτησή του χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας που όπως αναφέρει έγιναν και προτάσεις συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όταν αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα απευθύνθηκαν σε εκλεγμένους βουλευτές, τους πρώτους δηλαδή σε ψήφους ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. «Στην Ήπειρο γιατί εξαρχής στα “Δευτερότριτα”;», αναρωτιέται ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει:

«Πιθανόν για δύο λόγους:

1) Δεν έχουμε ως Ήπειρος “πολιτικό βάρος”, ώστε να πιεστούν σοβαρά τα ηγετικά επιτελεία των κομμάτων. ( Όντως ψηφίζουμε λιγότεροι από ότι ας πούμε, στο δήμο Περιστερίου…)

2) Έχουμε τους πολιτικούς (και τοπικούς ταγούς) που μας αξίζουν ή η διάβρωση είναι βαθιά, οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι κυριαρχούν, πάση θυσία πρέπει να διατηρήσουν την pax kahrimanα…

Χρόνια τώρα η ίδια κολώνια.

Ναι, στην πολιτική παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες, αλλά στην περίπτωση “Καχριμανιστάν” έχουμε συνεχώς τις ίδιες, καρμπόν.

Σε de ja vu διάρκειας ένθεν – κακείθεν η Αριστερό – Κεντροαριστερά…

ΥΓ: “Δευτερότριτα” στο θέατρο λέγονται τα έργα τσόντες, που ανεβαίνουν στα ρεπό (Δευτέρα και Τρίτη) των κανονικών έργων», ολοκληρώνει την ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Άμεση απάντηση του Γ. Στέφου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Στέφος «σήκωσε το γάντι» και το βράδυ της Τετάρτης στο δελτίο του ITV και μιλώντας στον Βλ. Ντόκα ερωτηθείς σχετικά απαξίωσε τον κ. Οικονόμου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος ασχολείται σοβαρά με τον Οικονόμου; Προφανώς, προσβλέπει σε κάποια άλλη παράταξη. Εγώ ξέρω ότι έχω τη στήριξη των συντρόφων και δεν ασχολούμαι με τον κ. Οικονόμου».

Η αναφορά του κ. Οικονόμου πάντως φαίνεται να έχει περισσότερο προσωπικά, παρά πολιτικά χαρακτηριστικά με την έννοια πως το παράδειγμα που χρησιμοποιεί, για τις προτάσεις που έπρεπε να γίνουν στους εκλεγέντες βουλευτές της Ηπείρου ήτοι την κα Τζούφη, την κα Γεροβασίλη και τον κ. Μπάρκα για την Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι τελικά μακριά από την ίδια την επιλογή του κ. Στέφου που εξελέγη βουλευτής τον Μάιο, με πολλές χιλιάδες ψήφους και στη δεύτερη θέση πίσω από την κα Τζούφη στο νομό Ιωαννίνων.

«Στόχος να πάμε στον β’ γύρο»

Ο κ. Στέφος μιλώντας στο ITV το βράδυ της Τετάρτης μίλησε ωστόσο πολύ περισσότερο για την προετοιμασία του ψηφοδελτίου στο οποίο ηγείται, λέγοντας πως σε ποσοστό 60% είναι ήδη έτοιμο και πως στόχος της παράταξης είναι να διαμορφώσει ένα μη κομματικό ψηφοδέλτιο, με αντιπροσώπευση από όλους τους πολιτικούς χώρους. Προσδιόρισε μάλιστα και τον κυρίαρχο πολιτικό στόχο της παράταξης που είναι όπως είπε η διενέργεια β’ γύρου στις περιφερειακές εκλογές. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η παράταξη του Αλ. Καχριμάνη να μείνει κάτω από το 43% στον α’ γύρο των εκλογών, με τον κ. Στέφο να τονίζει, πως αυτό μπορεί να γίνει, έχοντας ως βάση αφετηρίας για την δική του παράταξη τον μέσο όρο του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου το 23%.

«Ο πήχης ο δικός μας μπαίνει στο 23% και από εκεί ξεκινάμε για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», ανέφερε, για να ασκήσει κριτική στην περιφερειακή αρχή Καχριμάνη.

«Δε θα είναι προσωπική η αντιπαράθεση αλλά πολιτική. Προφανώς, υπάρχει αλαζονεία στο σύστημα εξουσίας του κ. Καχριμάνη, όμως δε μιλώ για διαφθορά, αλλά για το ύφος. Να συζητήσουμε για το τι έκανε η Περιφερειακή Αρχή τα χρόνια της διοίκησής της, για τα μεγάλα έργα που δεν έγιναν στην Ήπειρο, γιατί αυτό που έγινε, ήταν κάποιες παρεμβάσεις και όχι μεγάλα έργα. Ίσως εξαίρεση είναι η Νιάρχου, αλλά να συζητήσουμε αν έπρεπε να γίνει, αν έπρεπε να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο και αν έπρεπε να κοστίσει τόσα πολλά χρήματα. Και σίγουρα θα πρέπει να συζητήσουμε για την Ήπειρο του 2040 και του 2050, όταν σε επίπεδο χώρας αλλά και στην περιφέρειά μας το 55% του πληθυσμού θα είναι συνταξιούχοι», ανέφερε ο κ. Στέφος.

Ο κ. Στέφος τόνισε, ότι η παράταξη θα διατηρήσει πιθανότατα τον τίτλο «Κοινό των Ηπειρωτών», αλλά θα έχει διαφορετικό έμβλημα.

Για τον δήμο Ιωαννιτών

Τέλος, ο κ. Στέφος ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στον δήμο Ιωαννιτών, λέγοντας πως η δική του πρόταση ήταν και είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα της αυτόνομης καθόδου, αλλά αν αυτό δε μπορεί να γίνει με αξιώσεις, θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να λάβει μία ομόφωνη απόφαση στήριξης μίας άλλης παράταξης από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ