Συνάντηση Δημάρχου με φορείς ψυχικής υγείας

Τοπικά

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ και εκπροσώπων φορέων ψυχικής υγείας της περιοχής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ και εκπροσώπων φορέων ψυχικής υγείας της περιοχής. Συνάντηση όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τις ψυχολογικές επιπτώσεις  της υγειονομικής πανδημίας αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι  του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, του Ψυχιατρικού Τομέα  του Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα», της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η.), του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων,  της  ΚοινΣΕπ  «Ανήκειν», καθώς και  ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΝΙ, Καθηγητής κ. Θωμάς Υφαντής .

Η επιτακτική ανάγκη της συνεργασίας  των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ήταν το ζήτημα που αναδείχθηκε, ενώ υπήρξε και πρόταση για την δημιουργία μιας ομάδας εργασίας, η οποία θα συντονίζεται από τον δήμο και θα έχει ως βασικό στόχο, την καλύτερη διασύνδεση των υπηρεσιών και το σχεδιασμό δράσεων που θα προάγουν την ψυχική υγεία προς όφελος των δημοτών.