Στον Κορυδαλλό ο 56χρονος από τη Ρεπετίστη

Τοπικά

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 56χρονος από τη Ρεπετίστη Πωγωνίου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της θείας του. Ο άνδρας θα μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού, όπου θα κριθεί εάν θα νοσηλευτεί ή όχι στην ψυχιατρική πτέρυγα.

Η προφυλάκιση του 56χρονου έγινε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, στους οποίους απολογήθηκε ο 56χρονος, παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Λαπατώνα, που ορίστηκε αυτεπαγγέλτως για να τον εκπροσωπήσει. Ο κατηγορούμενος επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, όπως ανέφερε ο κ. Λαπατώνας, δικηγόρος Ιωαννίνων, ότι ο θάνατος της θείας του προήλθε από παθολογικά αίτια και πως ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την απώλεια αυτή και προχώρησε στην πράξη την οποία αποδέχεται, να τοποθετήσει δηλαδή τη σορό της σε μπαούλο στο υπόγειο του σπιτιού που συγκατοικούσαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαπατώνας, το κρίσιμο στοιχείο της υπόθεσης, είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που θα αποδείξει εάν ο θάνατος της 69χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε εγκληματική ενέργεια, καθώς αν ισχύει το πρώτο, είναι προφανές, ότι θα πρέπει να μετατραπεί και η κατηγορία.

Επίσης, η υπεράσπιση αιτήθηκε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, με τον κ. Λαπατώνα να σημειώνει, πως ακόμη ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης και πως δεν είναι εύκολη η επικοινωνία μαζί του.