Πρωινά Νέα
No Result
View All Result
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
Επικοινωνία
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
No Result
View All Result
Πρωινά Νέα
No Result
View All Result
Home Τοπικά

Στο ζενίθ η ανησυχία στα Γιάννενα

5 έτη ago
Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτά
koronoios_nosileftes

Συρροή κρουσμάτων στη δομή του Κατσικά – 69 ακόμα κρούσματα την Παρασκευή – Από τη Δευτέρα δωρεάν self test σε όλους τους εργαζόμενου

Σχετικά άρθρα

Συνολικά 433.229 ζώα έχουν θανατωθεί από τον Αύγουστο του 2024

Προσοχή στα λαμπάκια και τα τζάκια

Το επίδομα θέρμανσης «ζεσταίνει» καταναλωτές και αγορά

Αρκετά μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στα Γιάννενα την τελευταία εβδομάδα προέρχεται από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών του Κατσικά ενώ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 45 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη τα 23 προέρχονται από τη Δομή Φιλοξενίας Κατσικά.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην απόφαση, ώστε η δομή φιλοξενίας να μπει σε καραντίνα, με απαγόρευση της εισόδου και εξόδου των διαμενόντων σε αυτήν.

Ο κ. Καχριμάνης με αφορμή την έξαρση της διασποράς του ιού στη δομή στον Κατσικά απηύθυνε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, τονίζοντας, ότι από μικρές κοινωνίες, όπως έγινε και με την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή, μπορεί να προκύψουν μεγάλες εστίες αναζωπύρωσης, που θα θέσουν σε κίνδυνο την πορεία εξόδου από την υγειονομική κρίση.

Ειδικά μάλιστα για τη δομή στον Κατσικά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του γιατί, όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα δεν έβλεπε, να λαμβάνονται μέτρα αποτροπής της διασποράς του ιού. Επίσης όμως, τοποθετήθηκε και γενικότερα με αφορμή τον χαμηλό μέσο όροι ηλικίας των κρουσμάτων, απευθύνοντας έκκληση σε νέους και νέες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Παρά ταύτα τα νέα κρούσματα για τα Γιάννενα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής ήταν 69, αριθμός σίγουρα ανησυχητικός που ξυπνάει φόβους για περιοριστικά μέτρα, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση.

 

Αναμένονται νεότερα για το mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Ο κ. Καχριμάνης τοποθετήθηκε και για την παραχώρηση χρήσης του κτηρίου του πρώην ΠΕΔΥ από τον ΕΟΔΥ, ώστε να δημιουργηθεί ένα mega Εμβολιαστικό Κέντρο, που θα καλύψει πολλές από τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή, λέγοντας πως είχε αλλεπάλληλες επαφές τις τελευταίες ημέρες με τους αρμόδιους και πως αναμένονται εξελίξεις ως το τέλος του μήνα. Για να λειτουργήσει πάντως στο συγκεκριμένο κτήριο το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο θα χρειαστεί από την ημέρα της παράδοσής του τουλάχιστον ένα διάστημα 15 – 20 ημερών, στο οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις και οι εργασίες που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία και την βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε αυτό.

 

Έκκληση και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Έκκληση για τήρηση των μέτρων, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα που θα έχουν αντίκτυπο και στην οικονομική ζωή της περιοχής, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, μέσω γραπτής ανακοίνωσης. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά και τα τελευταία υγειονομικά δεδομένα έτσι όπως αποτυπώνονται καθημερινά στην ΠΕ Ιωαννίνων θεωρούμε ότι η υπευθυνότητα όλων μας θα πρέπει να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο.

Δυστυχώς για όλους, παρά τους συνεχόμενους εμβολιασμούς αλλά και το ποσοστό ανοσίας που δημιουργήθηκε σε τμήμα της κοινωνίας που νόσησε, ο ιός βρίσκεται ακόμη δίπλα μας και δεν θα πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να εφησυχάζουμε.

Για πολύ μεγάλα διαστήματα η ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αλλά και η Ήπειρος συνολικά, υπήρξε παράδειγμα υπευθυνότητας όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Ας φροντίζουμε όλοι μαζί, Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και πολίτες να διαφυλάξουμε έστω αυτή την κανονικότητα που ζούμε σήμερα, ας χτίσουμε όλοι μαζί το δικό μας τοίχος ανοσίας απέναντι στον ιό, ας μη δείξουμε χαλαρότητα και ας προσπαθήσουμε να συμπεριφερθούμε με απόλυτη σοβαρότητα αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι μόνο όλοι μαζί θα κερδίσουμε πίσω όλα όσα έχουμε χάσει, ας μη δώσουμε καμία ευκαιρία με την συμπεριφορά μας στο ιό να μας δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, ας δυναμώσουμε τις προσπάθειες μας και σύντομα θα βγούμε όλοι μαζί νικητές και ελεύθεροι από κάθε περιορισμό».

 

Σημαντική αύξηση στα Γιάννενα

Συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Παρασκευή ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 617.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των θανάτων καθώς ακόμη 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 11.697.

Σε ότι αφορά τα κρούσματα, εντοπίστηκαν 2020 περιπτώσεις έπειτα από 52.694 τεστ που έγιναν.

Τέλος, μείωση παρατηρείται και στις εισαγωγές καθώς έγιναν 260 την τελευταία ημέρα, ενώ δόθηκαν 348 εξιτήρια λόγω ίασης.

Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, στην Αττική βρίσκονται τα 994 από τα 2.020 νέα κρούσματα που ο ΕΟΔΥ, ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 158 κρούσματα. Στην Ήπειρο τα Γιάννενα συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων με 69 νέες μολύνσεις, ενώ 1 κρούσμα εντοπίστηκε στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας και 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας.

 

Καλύτερη η εικόνα στο σύστημα υγείας

Η σταθερή υποχώρηση του επιδημικού κύματος κορωναϊού και αυτήν την εβδομάδα στη χώρα μας επιτρέπει στο υπουργείο Υγείας να υλοποιεί, όπως είχε προγραμματίσει, το σχέδιο επιστροφής (και) του ΕΣΥ στην κανονικότητα προ της επιδημίας, με το σχέδιο να ξεδιπλώνεται σε πρώτη φάση στην Αττικήκαι σε επόμενο χρόνο στη Θεσσαλονίκη.

Ο αποχαρακτηρισμός του νοσοκομείου Θράσιο από νοσοκομείο αποκλειστικά για τη νοσηλεία covid-19 ασθενών σε γενικό νοσοκομείο που μπαίνει στο πρόγραμμα εφημεριών αποτελεί το πρώτο βήμα σε αυτήν την πορεία επιστροφής όλων των νοσοκομείων στην κανονική λειτουργία τους – μια πορεία που αναμένεται να διαρκέσει για άλλες τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι το βράδυ της Πέμπτης οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη covid-19 ανέρχονταν σε 3.574 εκ των οποίων οι 1.800 στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά και με βάση τις προγνώσεις των επιδημιολόγων για περαιτέρω υποχώρηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν σταδιακά την επόμενη εβδομάδα 245 απλές κλίνες covid-19 και να τις διαθέσουν και πάλι στις κλινικές των νοσοκομείων. Το ίδιο αποφάσισαν και για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς θα διαθέσουν 32 κλίνες covid για τις ανάγκες όλων των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, δρομολογείται και η επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η οποία είχε ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ για την πανδημία κορωναϊού.

Μετά το Θριάσιο, τη σκυτάλη θα πάρει το Σισμανόγλειο το οποίο την Κυριακή θα μπει στο πρόγραμμα εφημεριών παραχωρώντας 114 γενικές κλίνες για τις ανάγκες άλλων περιστατικών, πλην covid-19. Tην προσεχή Δευτέρα άλλες 101 κλίνες θα δώσουν τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Γ. Γεννηματάς», 44 και 57 αντίστοιχα.

 

Self test σε όλους τους εργαζόμενους

Τέλος, από Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (1 για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και 1 για την επόμενη, από 31 Μαΐου) σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση.

Όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, με την υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στις πλατφόρμες της Εργάνης – για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, και της απογραφής – για τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την Πέμπτη είχαν διατεθεί συνολικά 13.596.127 self tests σε 3.251.334 πολίτες και έχουν υποβληθεί 9.072.577 ψηφιακές δηλώσεις. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν τη χώρα μας στην κορυφή της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στις 4 πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών tests σε μαζική κλίμακα, βάσει του ECDC.

Τέλος, έχουν καταγραφεί 19.641 θετικά κρούσματα – μετά και από επιβεβαίωση του αποτελέσματος του self test με PCR ή rapid test.

Tags: SELF TESTΑΝΗΣΥΧΙΑΓΙΑΝΝΕΝΑΔΟΜΗ ΚΑΤΣΙΚΑΣΥΡΡΟΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
ShareTweet

Σχετικά Άρθρα

Πρώτα αποτελέσματα από τον νόμο κατά των ελληνοποιήσεων
Τοπικά

Συνολικά 433.229 ζώα έχουν θανατωθεί από τον Αύγουστο του 2024

10 ώρες ago
Προσοχή στα λαμπάκια και τα τζάκια
Τοπικά

Προσοχή στα λαμπάκια και τα τζάκια

10 ώρες ago
Με ρέγουλο… το πετρέλαιο θέρμανσης
Τοπικά

Το επίδομα θέρμανσης «ζεσταίνει» καταναλωτές και αγορά

10 ώρες ago
epimelitirio-nea
Τοπικά

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη σύνδεση φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής

10 ώρες ago
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ – Δεύτερη συνάντηση με την ΜΟΔ
Τοπικά

ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ -«Πράσινο φως» για έργα συντήρησης

10 ώρες ago
Μια λαμπαδηδρομία μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας
Τοπικά

Εθελοντική αιμοδοσία στην Περιφέρεια Ηπείρου

1 ημέρα ago
Next Post
peripoliko_astynomia

Δήθεν λοιμωξιολόγος εξαπάτησε ιδιοκτήτη ταβέρνας

niarxou

Στο τέλος του 2023 η ολοκλήρωση του έργου στη Νιάρχου

Τελευταία νέα

  • Συνολικά 433.229 ζώα έχουν θανατωθεί από τον Αύγουστο του 2024
  • Προσοχή στα λαμπάκια και τα τζάκια
  • Το επίδομα θέρμανσης «ζεσταίνει» καταναλωτές και αγορά
  • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη σύνδεση φωτοβολταϊκών αυτοπαραγωγής
  • ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ -«Πράσινο φως» για έργα συντήρησης
  • Παρεμβάσεις – ανάσα σε “Χατζηκώστα” και Φιλιάτες
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ -Νέες δράσεις και μπλόκα στο Καλπάκι

Ενότητες

  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Νέα
  • Οικονομία
  • Πολιτική
  • Τοπικά

Αρχείο

No Result
View All Result

© 2019-2024 Αλφαστάρ Κατασκευή Ιστοσελίδων Ιωάννινα - Εφημερίδα Πρωινά Νέα.                                                              Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375

No Result
View All Result
  • Νέα
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Οικονομία
  • Αθλητικά
  • Εκδηλώσεις
  • Επικοινωνία
  • Ταυτότητα
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης

© 2019-2024 Αλφαστάρ Κατασκευή Ιστοσελίδων Ιωάννινα - Εφημερίδα Πρωινά Νέα.                                                              Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375

This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.
Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, δηλώνετε ότι το αποδέχεστε.