Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, επανήλθε με σφοδρή επίθεση κατά όσων τον κατηγορούν, δηλώνοντας πως βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκανε για τις στρεβλώσεις στο σύστημα των αγροτικών επιδοτήσεων. Με αφορμή τη συζήτηση για την επιστροφή περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό των βοσκοχαρτών και των ενισχύσεων μέσω ΟΣΔΕ, καταγγέλλοντας πως για χρόνια το σύστημα λειτουργούσε προς όφελος «ημετέρων», ενώ από το 2019 και μετά η κατάσταση επιδεινώθηκε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι επιθέσεις που δέχεται από μερίδα του Τύπου και πολιτικούς αντιπάλους εντάσσονται σε μία ευρύτερη στοχοποίησή του, την οποία απέδωσε στο γεγονός ότι «ξεσκέπασε» την κατάσταση. Έφερε ως παράδειγμα δημοσιεύματα που ανέφεραν επιδοτήσεις στο όνομα του γιου του, τονίζοντας πως παρόμοιες επιδοτήσεις έχουν λάβει χιλιάδες αγρότες στην Ήπειρο.
Ανέφερε ότι σκέφτηκε να μη μιλήσει, αλλά τελικά αποφάσισε να προχωρήσει, δηλώνοντας ότι αισθάνεται σαν «Δον Κιχώτης» που παλεύει μόνος του. Υπερασπίστηκε την οικογένειά του, λέγοντας ότι η περιουσία του παραμένει αμετάβλητη και καταφέρθηκε με οργή κατά όσων αφήνουν αιχμές για προσωπικά οφέλη.
Η αντιπολίτευση, με πιο μετριοπαθή στάση, τόνισε την ανάγκη για δικαιότερη κατανομή επιδοτήσεων και διαφάνεια. Ο Γιάννης Στέφος πρότεινε πλαφόν στις επιδοτήσεις, ενώ ο Στέφανος Ζούμπας μίλησε για πολιτική ευθύνη και διαχειριστικά λάθη, χωρίς να αναφερθεί στις επιδοτήσεις. Ο Γιάννης Πρέντζας, τέλος, υποστήριξε ότι αν υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες, θα έπρεπε να συνοδεύονται από επίσημα έγγραφα ή να έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.











Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375