Στο επίκεντρο η νέα σχολική χρονιά

Τοπικά

Κλιμάκιο της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ στην Περιφερειακή Εκπαίδευση

Η οργάνωση των σχολικών μονάδων, η θέρμανση αλλά και ο μειούμενος αριθμός των μαθητών του Νομού, αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα για τα οποία ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης το κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γραμματέα Βασίλη Γαρδίκο που πραγματοποίησε επίσκεψη στις διευθύνσεις λίγα 24ωρα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και σημάνει η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τους Δ/ντες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού αλλά και την αναπληρώτρια διευθύντρια περιφερειακής  Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Στόχος όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσείς του ο κ. Γαρδίκος ήταν η ενημέρωση από τους αρμόδιους για την κτιριακή κατάσταση αλλά και την ετοιμότητα από πλευράς εκπαιδευτικού δυναμικού ενώ έντονη είναι η ανησυχία που υπάρχει για το ενεργειακό και την θέρμανση των σχολείων.

«Ενημερωθήκαμε ότι  τα σχολεία είναι καθ΄ όλα έτοιμα να δεχθούν τους μαθητές, ότι τα κενά στα σχολεία από άποψη εκπαιδευτικών είναι ελάχιστα και θα καλυφτούν ενώ τα κτιριακά προβλήματα είναι διαχειρίσιμα» επεσήμανε,  ο κ. Γαρδίκος ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να κάνουν  συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών όσο και με τους άλλους Δημάρχους.

Σχολικές καθαρίστριες και ενεργειακή κρίση

Στα θέματα της ατζέντας που τέθηκαν από τα μέλη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν το ενεργειακό αλλά και ο αριθμός καθαριστριών  «Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα θέματα που προέκυψαν με τις σχολικές καθαρίστριες αλλά και την ετοιμότητα των σχολείων για τυχόν θέματα που θα προκύψουν λόγω της ενεργειακής κρίσης στο δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, όπως επίσης για τη λειτουργία του νέου θεσμού που αφορά το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο. Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε είναι πως η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς προς το παρόν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο παραμένει ανησυχητικό και θα είμαστε πάντα εδώ να το παρακολουθούμε το θέμα της επαρκούς θέρμανσης σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού.  Ιδιαίτερη σημασία για εμάς, για το ΠΑΣΟΚ Κίνημα αλλαγής έχουν οι πολιτικές για την κοινωνική κατοικία που είναι ψηλά στην ατζέντα μας και είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η πρόταση μας με δεδομένο μάλιστα ότι προκύπτει μείωση μαθητών για φέτος αλλά και λόγω της πληθυσμιακής μείωσης έτσι όπως προέκυψε από την τελευταία απογραφή. Θα παρακολουθούμε από κοντά την όλη εκπαιδευτική διαδικασία σε συνεργασία με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών αλλά και την λειτουργία των σχολείων την ευθύνη των οποίων έχουν οι Δήμοι καθώς και τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας και όπου κρίνουμε αναγκαίο θα παρεμβαίνουμε με συγκεκριμένες προτάσεις σύμφωνα πάντα με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ» είπε,

Καταλήγοντας ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά σ’ όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ