Στην ανεργία, 17 καθαρίστριες του ΠΓΝΙ, μετά από 20 χρόνια υπηρεσίας

Τοπικά

Αγωνιώδη έκκληση να βρεθεί λύση έστω την ύστατη στιγμή και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, απευθύνουν 17 εργαζόμενες καθαρίστριες στο ΠΓΝΙ, οι αιτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν από το ΑΣΕΠ, έπειτα από προσφυγή άλλης υπαλλήλου.

Το θέμα όμως δεν είναι το ποιος έκανε την προσφυγή, αλλά ο λόγος για τον οποίο έγινε δεκτή, με τις 17 εργαζόμενες να υποστηρίζουν, ότι το ΑΣΕΠ δεν επικύρωσε τα δικά τους έγγραφα και πιστοποιητικά, επειδή δεν περιλαμβάνονταν σε αυτά, μία υπεύθυνη δήλωση βεβαίωσης της προϋπηρεσίας τους στην ίδια εργασία.

Το πρωί, οι 17 εργαζόμενες, κάποιες εκ των οποίων έχουν συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο νοσοκομείο, μέσω εργολαβικών εταιρειών και τα τελευταία χρόνια μέσω της προκήρυξης που είχε κάνει το ίδιο το νοσοκομείο, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ΠΓΝΙ, ενημερώνοντας τα τοπικά μέσα για το ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ την συμπαράστασή τους στο απόλυτα δίκαιο αίτημά τους, εξέφρασαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων ο πρόεδρος Γ. Φλούδας και ο Λεων. Σιαφαρίκας και από το ΠΑΜΕ Υγείας ο Γ. Πρέντζας.

Αύριο Πέμπτη στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας για μία ώρα στο ΠΓΝΙ, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

 

 

 

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ