Στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων ο Γ. Τσίμαρης

Τοπικά

Στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων βρέθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης

Στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων βρέθηκε την Τετάρτη στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης, που είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων. Η βαριά βιομηχανία της περιοχής των Ιωαννίνων ως δραστηριότητα είναι εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ στα όρια του Δ. Ζίτσας, παρότι όμως οι ίδιοι οι εγκατεστημένοι υλοποιούν μέσω του Συνδέσμου μία σειρά δράσεων και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των υποδομών, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, αλλά δυστυχώς και προοπτικών.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι ανεπαρκείς υποδομές σε συνδυασμό με τις υψηλές χρεώσεις για τα τέλη χρήσης και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπου από τις αρχές του έτους, την ευθύνη αυτή έχει αναλάβει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ως διαχειρίστρια εταιρεία, αλλά με τον Δ. Ζίτσας να εξακολουθεί να «χρεώνει» τις επιχειρήσεις με τα ανταποδοτικά τέλη, όπως και πριν την ψήφιση του νέου Νόμου.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ να διπλοχρεώνονται και να διπλοπληρώνουν για τις ίδιες υπηρεσίες, σε μία περίοδο μάλιστα που έχουν αυξηθεί υπέρμετρα τα τέλη χρήσης, με ευθύνη και αποφάσεις της διαχειρίστριας εταιρείας.

«Δε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως παρίες οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν και εξωστρεφή – εξαγωγικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, χωρίς η αρμόδια πολιτική ηγεσία και δη το Υπ. Ανάπτυξης να παρέχει την αναλυτική ενημέρωση και να μην ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις να υπάρχει παρέμβαση ώστε να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο που ισχύει και θα πρέπει να εφαρμόζεται στη ΒΙΠΕ», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Τσίμαρης.

Την Τετάρτη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας των Ιωαννίνων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ένα δημόσιο σχολείο που απαξιώθηκε με πρωτοφανή τρόπο από την Κυβέρνηση της Ν.Δ κατά την πολιτική ηγεσία της κας Κεραμέως στο Υπ. Παιδείας.

«Η δημόσια, δωρεάν Παιδεία αποτελεί για την απερχόμενη Κυβέρνηση ένα σύνθημα και τίποτε περισσότερο, καθώς στην πράξη, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και εφαρμόστηκαν, οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή του και στην απαξίωση του ρόλου των εκπαιδευτικών», επεσήμανε ο κ. Τσίμαρης.